Erik, düşük kalorisi nedeniyle diyet yapanların tercih ettiği meyvelerin başında geliyor. Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nden diyetisyen Aynur Aydın, bir vitamin ve mineral deposu olan eriğin tuzlanmadan yenmesini öneriyor: "Fazla tuz tüketimi sağlığa zararlıdır. Eriğin tuzlanarak yenmesi, vücuda gereksiz yere tuz alınmasına yol açar. Gereksiz tuz kullanımı, özellikle riskli gruplarda böbrek ve tansiyon rahatsızlıklarına neden olabilir. Eriğin tuzlanarak yenmesi ayrıca, her şeyi tuzlayarak yemeye alışmamıza da yol açabilir."
Yayın tarihi: 10 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/10/gny/haber,8813A885421B4F8A8CD6C440C4DA6C0A.html
Tüm hakları saklıdır.