kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜZEL& BAŞARILI Güzelliği dillere destan olan Ana Ivanovic, kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonlu ğunu Fransa'da kazanırken, WTA Dünya Sıralaması'nda da 1 numaraya yükseldi.

1 numara

Fransa Açık'ta tek bayanların şampiyonu, dünyanın yeni 1 numarası Ana Ivanovic. Sırp raket, finalin sürpriz ismi Safina'yı 2-0 yenip, zafere ulaştı..
Teniste sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'ta tek bayanlarda zafer, 2 numaralı seribaşı Ana Ivanovic'in oldu. Yarın açıklanacak yeni WTA sıralamasında 1 numarada yer alacak olan Sırp raket, finale çıkarak büyük sürpriz yapan 13 numara Dinara Safina'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi. İlk sette iki kere servis kırdırmasına karşın 3 kere rakibinin servisini kıran Ivanovic, ilk servisini yüzde 78'lik bir oranla oyuna sokarak dengeyi lehine çevirdi. İkinci sette de rakibinin servisini kırıp 3-2 öne geçen Ivanovic'e direnen Safina 6. oyunda rakibinin servisini kırma şansını değerlendiremedi. Bu seti de 6-3 alan Ivanovic geçen yıl final oynadığı Roland Garros'da bu yıl şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan güzel raket, "Çok mutluyum. Bu başarıyı beni destekleyenlere borçluyum" dedi.

ERKEKLERDE DEV FİNAL
Turnuvada tek erkeklerde final ise bugün. Dünya 1 numarası Roger Federer ile 2 numarası Rafael Nadal 16:00'da Philippe Chatrier kortunda karşılaşıyorlar. Son üç yıldır finalde Federer'i yenmeyi başaran Rafael Nadal, bugün üst üste 4. zaferini kazanmak istiyor. Kariyerinde hiç Roland Garros şampiyonluğu olmayan Federer ise bugün bir ilki başarmanın peşinde. Federer, toprak kortta başarılı olabilmek için özel antrenör bile tuttu.