kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton çekilecek mi?

AA
Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayını belirleme sürecinde ön seçimlerin bugün sona ermesinin ardından kısa süre içinde Barack Obama'nın, başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşması bekleniyor.

Bu ortamda iki numaralı aday Hillary Clinton'ın ne yapacağı merak edilirken, Amerikan Associated Press ajansı, Clinton'ın kampanyasındaki yetkililere dayanarak Hillary'nin, bu gece ileri saatlerde yapacağı konuşmada, Obama'nın gerekli delege sayısına ulaştığını kabul edeceğini duyurdu.

Ajans, bunun da, fiilen Clinton'ın kampanyasının sonu anlamına geleceği yorumunu yaptı.

Clinton'ın kampanyasından yapılan resmi açıklamada ise, Hillary'nin, bu gece ''Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışından çekilmeyeceği'' bildirildi.

ABD'deki medya kuruluşları, bugün Montana ve South Dakota eyaletlerindeki ön seçimlerin ardından, hala taraf belirlememiş süper delegelerin, gruplar halinde Obama'ya desteklerini dile getireceğini belirtiyor.

Bu durumda bu gece geç saatlerde veya en geç yarın, Obama'nın, başkan adaylığı için gereken 2 bin 118 sayısını elde etmesi bekleniyor.

Yorumcular, bu ortamda Clinton'ın, bu gece çekilmese bile yarışa devam etmesinin artık olanaksız hale geldiğini dile getiriyor.