kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdil Yaşaroğlu, şu sıralar en çok Beyaz'a güldüğünü söylüyor: Bence Beyaz şu sıralar altın çağını yaşıyor.

Sabah programları bana malzeme veriyor

GÜNAYDIN
Karikatürist Erdil Yaşaroğlu, MTV'de yayınlanan beniMTV'm'e yaptığı açıklamada, kendisine en çok sabah programlarından ve arkadaş muhabbetlerinden mizah malzemesi çıktığını söylüyor..
Karikatür dünyasının usta isimlerinden Erdil Yaşaroğlu, MTV'de yayınlanan beniMTV'm programına katıldı ve ilham kaynaklarını, kendisine açılan davalar hakkında neler düşündüğünü anlattı...

* Çizerken pek gülmüyorum. İnsan kendi esprisine gülmüyor aslında...

* Ben köşemde çok fazla siyasi, güncel ve magazinsel şeyler çizmiyorum. Onları kapakta ya da üçüncü sayfada yapıyorum. Bir ara magazinsel birşeyler yapayım istedim ama politika daha komik geldi. Magazin kendi içinde zaten komik!

* Sabah programlarını izliyorum ama gülmek için değil. 'Dobra Dobra', Seda Sayan ve Esra Ceyhan'ınki gibi programlar bana iyi malzeme veriyor. Aslında arkadaş muhabbetlerinden de güzel şeyler çıkıyor. Diğer bir malzeme kaynağım da görme özürlüler için hazırlanan sesli kitaplar, klasik eserler falan... Onlar da çok işime yarıyor.

BAŞBAKAN ALKIŞI SEVİYOR
* Bana politikacılar tarafından çok dava açıldı. Bunların geneli de şahsi hakaret davası oluyor. Bunlardan biri başbakan olunca üzülüyorsun tabii. Öteki kültür bakanı olunca daha da üzülüyorum! Neyse ki dava kapatıldı.

* Uyuyan bakanımız vardı ya, sürekli bunu dedik diye dava açtı bize.

* Başbakanımız alkışlanmayı seviyor ama biraz eleştirilince duygusallaşıyor ve dava açıyor. Demokrasi ve laiklik geçen cümleler kurarken böyle şeyler yapması samimiyetini sorgulamaya neden oluyor. Aslında yaptığımız hiçbir espride hakaret yoktu.
Haberin fotoğrafları