kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
15 METRE UZAĞA FIRLATMIŞTI... Murat Dikey çarpmanın şiddeti ile kaza yerinden 15 metre öteye fırlamıştı. Hummer cip ise, bu hale gelmişti.

Kanada'da cip çarpan Türk'e 1 milyon dolar

DIŞ HABERLER
Kanada'da 4 sene önce Hummer cip çarpan ve beyin travması geçiren Türk öğrenci Murat Dikey'e, 1 milyon 65 bin dolar tazminat ödenmesi kararlaştırıldı..
Kanada'nın Vancouver kentinde 2004 yılında trafik kazası geçiren Türk öğrenci Murat Dikey'e 1 milyon 65 bin dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Yüksek Mahkeme Yargıcı ağır bir beyin travması geçiren, özellikle öğrenme ve hafızayla ilgili büyük sorunlar yaşayan Dikey'in (30) yaşamını sürdürmesi için bu paranın ödenmesini kararlaştırdı. Kanada'da otel yönetimi eğitimi eğitimi alan Dikey, kaza günü arkadaşının bir mağazadan piyano almasına yardım ediyordu. Mağazadan piyanoyu çıkarmaya çalıştıkları sırada, yol kenarında beklerken Hummer marka bir cip kendisine çarptı ve Murat Dikey'i 15 metre uzağa fırlattı.

DURUMU DÜZELİYOR
Yargıç, mağaza sahibi Moe Samiyan ile aracı kullanan kişinin, maddi olmayan hasardan dolayı 215 bin, gencin gelecekteki muhtemel maddi kaybı için 500 bin ve ileriki dönemde bakım için 350 bin dolar tazminat ödemelerine hükmetti. Bu arada Türk gencin sağlık durumunda, gelişme olduğu, yürüyüp konuşabildiği ve günlük aktivitelere katılabildiği de bildirildi.