kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Tele-vaiz'lere Diyanet tepkisi

Bülent AYDEM?R / ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
'Tele-vaiz'lere Diyanet tepkisi
Diyanet İşleri Başkanlığı, son dönemde televizyonlarda ve şov programlarında dinle ilgili tartışmalı konulara yorum getiren ve vatandaşların sorularını cevaplayan ilahiyatçılara tepki gösterdi. Bu isimleri "alimlerin yerini alan din anlatıcıları ve tele-vaiz" olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, "Dinimize göre hiç kimse Allah adına konuşma yetkisine sahip değildir" dedi. Mehmet Görmez, Diyanet dergisine yaptığı açıklamada, şu mesajları verdi:

* ÂLİMLERİ KAYBETTİK: Araştırmacılarımız, yazarlarımız, ilahiyatçılarımız akademisyenlerimiz çoğalmıştır fakat "âlim"i kaybettik. Artık popüler din anlatıcılarımız ve tele- vaizlerimiz var.

* 14 ASIRLIK BİRİKİM: Günümüzde bazen kişisel kapris ve şöhret adına sadece 14 asırlık birikimi değil, 50 yıllık ilahiyat birikimini de bir çırpıda harcayanlar çıkıyor.

* KİMSE OTORİTE DEĞİLDİR: Yüce dinimize göre hiç kimse dinde otorite değildir. Dini bilgiyi anlatan kimselerin de kendilerini bir özeleştiriye tabi tutmaları gerekir.

* DİNDARLIK YETMEZ: Dindar olmak, kimseye din hakkında sorumsuzca konuşma yetkisi vermez.