kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Starbucks'ın 'orijinal' logosuna tepki geldi
Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan ABD'li Starbucks'ın başı yeni şirket logosuyla dertte. Gelen bilgilere göre şirketin logo olarak kullandığı mitolojik kadın siren figürünün göğüs kısmının açık olması bazı dini grupların tepkisiyle karşılaştı. Merkezi ABD'li San Diego'da bulunan Hıristiyan bir grubun sözcüsü Mark Dice yaptığı açıklamada yeni logonun çok yakışıksız olduğunu belirterek, "Şirketin kullanmaya başladığı yeni logo sürtüğü anımsatıyor. Zaten sundukları kahvenin tadı da rezalet" dedi. Starbucks, logonun şirketin orijinal logosu olduğunu belirtti.

Dünya ciddi sıkıntının eşiğinde sallanıyor

Birleşmiş Milletler (BM), "dünya ekonomisinin ciddi bir sıkıntılı dönemin eşiğinde sallandığını ve bu yıl sadece yüzde 1.8 büyüyeceğini'' bildirdi. BM'nin, 2008 yılı ortası ekonomik tahminlerine ilişkin raporunda, 2007 yılında yüzde 3.8 olan küresel büyümenin, ekonomik sıkıntının süreceği 2009 yılında yüzde 2.1 olacağı belirtildi. BM'nin "Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler 2008'' adlı raporunda, ilk çeyrekte ABD'de konut ile mali sektörlerdeki daha fazla kötüleşmenin yarattığı ekonomik sıkıntının 2009 yılında da sürmesinin beklendiği vurgulandı. Gelişmekte olan ülkelerin bu ekonomik sıkıntıdan çok kötü zarar görmeyeceğine dikkat çekilen raporda, geçen yıl yüzde 7.3 büyüyen bu ülkelerin, bu yıl yüzde 5 ve gelecek yıl yüzde 4.8 büyüyeceği ifade edildi.

Chavez'den fakirlere 365 milyon $ yardım

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, dünyada gıda ve enerji fiyatlarının yükseldiği dönemde, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bir fon aracılığıyla her yıl petrol gelirinden 365 milyon dolar yoksul ülkelere yardım edilmesi önerisinde bulundu. Chavez, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa ile Latin Amerika ülkelerinin bu programa katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Chavez, Avrupa'ya, Latin Amerika ve Karaib ülkelerinin borçlarını silmesi çağrısında bulundu.

Microsoft da 100 $'lık laptop projesine katıldı
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, "100 dolarlık laptop" projesine katıldı. Projeyi başlatan ve bilgisayarları geliştiren Her Çocuğa Bir Laptop kuruluşu, laptopları satın alacak ülkelerin işletim sisteminin siparişten önce bilgisayarlara yüklenmesi talebi üzerine Microsoft'un projeye dahil edildiğini belirterek, Windows yüklü dizüstü bilgisayarların denenmesine dört ülkede hazirandan itibaren başlanacağını açıkladı. Projenin mimarı Massachusetts Institute of Technologie'den (MIT) Profesör Nicholas Negroponte, şimdiye dek açık kaynak Linux işletim sistemiyle sunulan bilgisayarlara daha fazla sipariş gelmesini sağlamak için projeye Windows'un dahil edilmesinin "umutsuz bir önlem" olduğu eleştirilerini reddetti.

Gıda fiyatları Afrika'da ayaklanmaya yol açabilir
IMF, yüksek gıda fiyatlarının Sahraaltı Afrika'da daha fazla sosyal ayaklanmalara yol açabileceğini ve yüksek gıda fiyatlarıyla mücadelede fiyat kontrolleri ve sübvansiyonlara karşı olduğunu bildirdi. IMF Afrika Direktörü Benedicte Vibe Christensen, Güney Afrika'nın yönetsel başkenti Pretoria'da, fonun Afrika'nın ekonomik görünümünü açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, "Ülkeler yükselen gıda fiyatları yüzünden sosyal ayaklanmalarla karşılaşabilir. Aileler gelirlerinin önemli bölümünü gıdaya harcıyor'' dedi. Hükümetlere sübvansiyonları ve doğrudan fiyat kontrollerini kullanmayı önermediklerini ifade eden Christensen, geçici sübvansiyonların en fazla savunmasız kimselere yardımcı olabileceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları