kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Böyle olur kovboy düğünü!

Başkan Bush'un kızı Jenna, görkemli bir düğün yerine Teksas'taki çiftlik evinde sade bir törenle dünya evine girdi. 750 kişilik kasabada, 200 davetli için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, binlerce gizli servis ajanı kuş uçurtmadı..
ABD Başkanı George W. Bush'un, yaklaşık 8 yıllık başkanlığı dönemine Teksas etkisi damgasını vurmuş; hem siyaset tarzı hem koyu dindarlığı hem de konuklarını çiftliğinde atlar üzerinde ağırlamasıyla bunu ortaya koymuştu. Bush'un 26 yaşındaki kızı Jenna Bush da dün 3 yıldır birlikte olduğu nişanlısı Henry Hager ile dünya evine girerken Beyaz Saray veya heybetli bir salon yerine Teksas'ın Crawford kasabasında bulunan 648 hektarlık çiftlik evini seçti, her tarafı da Teksas çiçekleriyle donattı.

BALAYI 'GİZLİ' AVRUPA KENTİNDE
Beyaz Saray yetkilileri ve Bush ailesinin büyük gizlilik içinde gerçekleşmesine özen gösterdikleri düğün, dün 200 davetlinin katıldığı sade bir törenle ailenin çiftliğinde gerçekleştirildi. Jenna Bush, Oscar de la Renta imzalı bir gelinlik giyerken ikiz kız kardeşi Barbara da baş nedimesi oldu. Düğün çevresinde binlerce gizli servis ajanı tarafından geniş güvenlik alınırken çiftliğe gazetecilerin girmesine izin verilmedi. Düğüne katılanların verdiği bilgiye göre, 14 nedime, ABD'li modacı Lela Rose'un Teksas'ta yetişen çiçeklerle süsleyerek tasarladığı elbiseleri giydiler. Çiftin düğünün ardından Avrupa'da adı açıklanmayan bir ülkeye balayına gittikleri, döndükten sonra da Baltimore'da damadın aldığı bir evde yaşayacakları belirtildi.

HAÇ HEDİYE EDİLDİ
Baba Bush kızına aldığı düğün hediyeleri arasında dev bir haç olduğunu söyledi. ABC televizyonuna verdiği söyleşide, çiftin özel Teksas taşından yapılan bir haçın olduğu sütunların altında evleneceklerini söyleyen Bush, "Çiftliğimizde önümüzdeki yıllar için de bir sembol olmasını istedik" dedi. Çift, 3 yıl önce Beyaz Saray'da çalıştığı sırada tanışmış, ardından da nişanlanma kararı almıştı.
Haberin fotoğrafları