kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Gelin bu yanlış yoldan dönün

AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün yolun sonuna geldiğini, terör yoluyla bir yere varılamayacağını terör örgütü mensuplarının bir yere varamayacaklarını gördüklerini belirterek, teröristlere, ''Yolun sonuna geldiniz. Annelerinize, babalarınıza kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan, gelin bu yanlış yoldan dönün'' çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, Antalya'da yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Kepez Belediyesi Spor Tesisi önündeki törende konuşan Başbakan Erdoğan,memleketin birlik ve beraberliğine, huzur ve istikrarına, vatandaşların can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün hiç bir ayrım, hiç bir değer tanımadığını, son menfur saldırılarla gösterdiğini vurguladı.

Bölücü terör örgütünün insanlık dışı yüzünü Batman'da, Siirt'te, Bingöl'de hain mayın saldırılarıyla bir kez daha gösterdiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Hakkari'deki karakolumuza yapılan saldırı girişimi de aynı gerçeği bir başka açıdan ortaya koydu. Bu saldırıda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ve bugün Antalya'da defnedilen Serhat kardeşime, diğer illerde defnedilen şehit yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 'Ruhları şad olsun' diyorum.''

Son günlerdeki olayları doğru değerlendirmek için bir hususu iyi değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, ''O da şudur; çok yönlü terörle mücadelemiz, güvenlik güçlerimizce gerek polisimiz, gerek Türk silahlı Kuvvetlerimizin son süreçte icra ettiği başarılı harekatlarla kritik bir aşama gelmiştir'' dedi.

Erdoğan, son olarak da dün akşam sınır ötesindeki terör örgütü hedeflerine bir hava harekatı gerçekleştirildiğini belirterek, hedeflerin başarıyla vurulmasından sonra, kahraman pilotların emniyet içerisinde üslerine döndüklerini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: ''Aldığımız siyasi, diplomatik, sosyokültürel ekonomik tedbirlerle de gerek içeride, gerekse dışarıda yalnızlaşan, lojistik ve finansal kaynakları kesilen terör örgütünün şaşkınlık ve panik içerisinde olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün içine düştüğü ruh halini, psikolojik çöküntüyü, dağınıklık ve çaresizliği örtbas etmeye yönelik, beyhude çırpınışlar içinde olduğunu çok açık ve net biçimde görüyoruz. Şuna da emin olunuz; milletimizin duygu birliğinden, güvenlik güçlerimizin fedakarlık ve kahramanlıklarından güç alan terörle mücadelemiz, mutlaka başarıya ulaşacaktır.''

''YANLIŞ YOLA GİRENLERE...''

Başbakan Erdoğan, artık terör örgütünün gerçek yüzünün tüm dünyada tanındığını, kendi karanlık düzenini sürdürmekten başka hiç bir amaç taşımadığının herkes tarafından anlaşıldığını dile getirdi.Erdoğan şöyle dedi: ''Bu yanlış yola girenlere bugün bir kez daha huzurlarınızda sesleniyorum, daha önce yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum; o yolla hiç bir yere varamayacağınızı siz de gördünüz, ne bir yere varmanız, ne de herhangi bir şey elde etmeniz mümkün. Kan ve nefret üzerine kurduğunuz karanlık düzeninizi daha fazla sürdüremeyeceğinizi siz de görüyorsunuz. Yolun sonuna geldiniz. Annelerinize, babalarınıza kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan, gelin bu yanlış yoldan dönün diyorum. Bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifa ve milletimize baş sağlığı diliyorum.''

Erdoğan, ''Bir çok tuzaklar hazırlanıyor. Kurulan tuzaklara, ayak oyunlarına bizler vakit ayıramayız. Bizim öyle kayıkçı kavgalarına hiç vaktimiz yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan Antalya'da yapımı tamamlanan tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, her geldiğinde Antalya'yı daha değişmiş bulduğunu belirterek, ''Antalya'da gönül ferahlığı, sevgi seli, coşku buluyorum. Enerji dolu olarak dönüyorum'' dedi.

Bugünün Anneler Günü olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak şunları söyledi: ''Güzel bir kelam var; 'Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da, anaya muhtaç imiş.' Biz öyle bir medeniyetin, öyle bir kültürün mensuplarıyız ki bizim inancımızda cennet anaların ayakları altındadır. Onun için 'ayaklarının altı öpülesi' denilen analardır, dikkat edin babalar değil. Bundan dolayı Anneler Günü'nü bir güne sığdırmamız mümkün değil. Her gün anneler günü, her saat anneler saati, her an anneler anıdır. Bunu her evladın bunu böyle bilmesi lazım.''Antalya'ya Trabzon'dan geldiğini, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen 6 askerden ikisinin cenazelerinin Antalya ve Trabzon'dan kalktığını hatırlatan Erdoğan, ''Tabii ki bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Terörle mücadelede durmamız söz konusu değil'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Süper Lige çıkan Antalyaspor'u da kutladı.

ANTALYA'YA 9 MİLYON TURİST HEDEFİ


Antalya'nın dünyadaki ve Türkiye'deki yerinin farklı olduğunu belirten Erdoğan, göreve geldiğinden bugüne kadar Antalya'ya farklı bir ilgiyle yaklaştıklarını belirterek, ''Hiç bir zaman eli boş gelmedik, açılışlar için geldik. Her geldiğimizde hizmet getirdik'' dedi.

Antalya'da 5 tesisin toplu açılışının yapıldığını, kentin daha iyisini hak ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Gelin görün ki 5 yıl öncesine kadar, biz gelinceye kadar -Türkiye'nin diğer 81 ilinde olduğu gibi- Antalya'da taş üstüne taş konmamış'' şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinden itibaren 10 yılda ancak yüzde 45'i tamamlanabilen Antalya-Alanya kara yolu ile Antalya-Kemer-Tekirova ve Finike-Demre yollarını kısa sürede tamamladıklarını, KÖYDES Projesi kapsamında 1500 kilometre köy yolunu hizmete soktuklarını anlattı.Gazipaşa Havaalanı'nın da kısa sürede hizmete gireceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, Antalya Havalimanı'na yeni dış hatlar terminali yapılması ve 2. pistin hizmete girmesiyle de kentte turizmin patladığını söyledi.

Antalya'ya geçen yıl 7 milyon turist geldiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, geçen yılın aynı dönemine oranla turist sayısının yüzde 22 artış gösterdiğini belirterek, ''İnşallah böyle devam ederse 9 milyona yükleneceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya'da turizmi 4 mevsime yayılacağını kaydetti.

''CEVAP VERMEYE VAKTİMİZ YOK''

Antalya'nın dünyanın ve Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğini ve sürekli büyüdüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Bu süreçte ne denize ne ormana, ne şehrin tarihi dokusuna zarar verilmesini kabul edemeyiz. Antalya'da çevrenin korunması noktasında son derece kararlıyız'' dedi.

Bu sırada vatandaşların, ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganları atmaları üzerine Başbakan Erdoğan, ''Gerek yok, gerek yok. Hiç zaman kaybetmeyin. Onun ne varsa ağzında, yapacağı bir şey yok. Ona da cevap vermeye bizim vaktimiz yok'' diye konuştu.

Ulaşımın ekonominin, turizmin canlanmasından eğitim ve sağlık hizmetlerine kadar bir çok alanda büyük önem taşıdığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Ulaşıma büyük önem veriyoruz. Her şeyin başı ulaşım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yaptıkları yolların uzunluğunun 6 bin 100 kilometre olduğunu belirterek, sadece 5 yılda 7 bin 800 kilometre yol yaptıklarını kaydetti.

Hava, demir yolu ve deniz yolu taşımacılığında da önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunu en iyi Antalyalı kardeşlerim biliyor. Biz göreve geldiğimizde Antalya gibi bir il, katlı köprülü kavşak görmemişti. Antalya'da katlı köprülü kavşak varsa AK Parti iktidarıyla var. Çağdaşlık neresinde bunların? Ne yaptılar da bunlar çağdaş oldular? Bir çeşme gösteremiyorlar, bunların bir çivisi yok bu ülkede. Bu kadar açık söylüyorum.''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 9 köprülü kavşağı tamamladığını, 2 tanesinin de Haziran ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Erdoğan, Antalya'da Vali ve Belediye Başkanı'nın uyumunun Antalya'ya farklı bir ivme kazandırdığına dikkati çekti.

KALEİÇİ PROJESİ

Antalya'ya yıllarca arıtma tesisi yapılmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Yapmadılar. Alahın aşkına bu denizler bütün atık sularla rengini kaybetmişti, şimdi yeniden aslına dönüyor. Kiminle? Bizim iktidarımızla. Bundan önce siyah bir bayrak dalgalanıyordu. Antalya'ya yeni bir çehre kazandırdık. Kazandırmaya devam ediyoruz. Antalya'ya tarihinde görmediği hizmetleri getiriyoruz. Şimdi de Kaleiçi'nde çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Kaleiçi'nde bir tarih ayağa kalkıyor. Tarih canlanıyor. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kaleiçi'ne tam 31 trilyon harcıyoruz. Kaleiçi'nin gecesi gündüzünden daha güzel olacak.''

2B KONUSU

Türkiye'nin muhtelif yerlerinde olduğu gibi, Antalya ve Kepez'de üzerinde konut olan vakıf arazilerinin mülkiyet sorunu bulunduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Hamd olsun bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Şimdi buna benzer olay var. O da 2B diye vasıflandırılan, üstünde toplu yapılaşma olan arazilerle ilgili bir çalışma. Bu çalışmayı yaptırdık. Orman Bakanlığımız, bu çalışmayı tamamlayarak Başbakanlığımıza getirdi. Başbakanlık olarak bu çalışma üzerindeki hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde yapıyoruz.

İnşallah ardından da bu çalışmayı Meclis'e göndereceğiz. Bu yöndeki kanun tasarısını kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Böylece kangren olmuş sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız.''

EĞİTİM VE SAĞLIK YATIRIMLARI

Başbakan Erdoğan, 5.5 yılda bir çok yatırım gerçekleştirdiklerini, özellikle eğitim altyapısını güçlü kılabilmek için önemli hizmetler yaptıklarını dile getirdi.

İlköğretimde ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde hızlı internet bağlantısının bulunduğu bilişim sınıfları kurulduğunu kaydetti.

Sağlık yatırımlarını da büyük önem verdiklerini belirten Erdoğan, sadece Antalya'da bu yıl içerisinde yapılan sağlık yatırımının 202 milyon YTL olduğunu söyledi.

Kaş, Kemer ve Korkuteli'ne TOKİ tarafından devlet hastaneleri yapılacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, kent merkezine de çocuk hastalıkları hastanesi inşa edileceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Ziya Paşa'nın bir lafını hatırlatarak, ''(Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri). Olay bu'' dedi.

KURAKLIKLA İLGİLİ GELİŞMELER

Başbakan Erdoğan, bu hafta içerisinde Güneydoğu Anadolu Projesi ile ilgili planı açıklayacaklarını ve 5 yıl içerisinde tamamlayacaklarını belirterek, Doğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi'ni de hayata geçireceklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Dünyadaki kuraklıkla ilgili son gelişmeler bizi bu tedbirleri almaya yöneltti ve inşallah gıdada en ufak bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. 5 yıl içerisinde bu projeleri tamamladıktan sonra Türkiye'de zaten bütün sulama kanalları, yağmurlama, damlama sistemleri modern bir şekilde çalışır hale gelecek ve bu topraklar arzuladığımız hedefleri gerçekleştiren en önemli kaynaklar haline gelecektir''

''KAYIKÇI KAVGALARINA VAKTİMİZ YOK''

Ankara'ya mahkum bir hükümet olmadıklarını ve on yılların sorunlarını 5 yılda çözdüklerini, iktidarları döneminde 2.5 milyon insanı iş sahibi yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Bu arada çok açık bir şeyi daha ifade etmek istiyorum; bir çok tuzaklar hazırlanıyor. Kurulan tuzaklara, ayak oyunlarına bizler vakit ayıramayız. Bizim öyle kayıkçı kavgalarına hiç vaktimiz yok. Ankara'da oturup kalmak gibi de asla bir düşüncemiz de yok. Biz koşacağız, yurt içinde, yurt dışında koşacağız'' diye konuştu.

''YERE SAĞLAM BASIYORUZ, KARARLI BASIYORUZ''

Başbakan Erdoğan, dünyada bir ekonomik kriz yaşandığına işaret ederek, ''Dünya bir ekonomik krizin içerisinde, ama dikkat edin Türkiye bu ekonomik krizi aynen onlar gibi yaşamıyor. Yere sağlam basıyoruz, kararlı basıyoruz'' dedi.

Türkiye'de 79 yılda 230 milyar dolar olan GSMH'nin, 5 yılda 429 milyar dolar eklenerek 659 milyar dolara çıktığını anlatan Başbakan Erdoğan, aynı dönemde ihracatın da 36 milyar dolardan 117.5 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Türkiye'nin 5 yıl önce 23.5 milyar dolar olan IMF borcunun 7 milyar dolara düştüğünü belirten Erdoğan, ''Önceki dönemde 22 banka müflis fona devredildi, ama bu dönemde bir tane banka yok. Ayaklarımızın üzerinde duruyorsak böyle duruyoruz'' dedi.

Türkiye'de bir tutsat (mortgage) krizi yaşanmadığına dikkat çeken Erdoğan, ''Niye? Bizim sigortamız var. Nedir o sigorta? TOKİ. Benim vatandaşım mortgageye değil, toplu konuta gidiyor'' diye konuştu.

ANTALYASPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından ''R. Tayyip Erdoğan 07'' yazılı Antalyaspor forması hediye edildi.

Canlı yayınlarla açılış yapılacağı açıklanmasına rağmen yaşanan teknik arıza nedeniyle sadece İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'ndeki AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç ile bağlantı kurulabildi.

Başbakan Erdoğan, lise açılışını canlı bağlantıyla yaptıktan sonra, Kepez Spor Tesisi'nin yanı sıra, Antalya Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) hizmet binası, Kızıltoprak Yüzüncüyıl Spor Kompleksi,İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nin açılış kurdelesini Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'le birlikte kesti.

Başbakan Erdoğan açılışın ardından, Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi ile Kepez Belediyespor basketbol takımları arasında oynanan gösteri maçını izledi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.