Mimarisinin yanı sıra, Beypazarı'nın simgesi haline gelen lezzetleri de var. Bunlardan biri kurusu. Un, süt ve tereyağından yapılan Beypazarı kurusunun en önemli özelliği, bir yıl boyunca muhafaza edilebilmesi. Bunun yanı sıra sokaklarında havuç suyu satanlar da dikkatinizi çekecektir. Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 60'ı Beypazarı'ndan sağlanıyor. Beypazarı sodası da havucu kadar ünlü. 1957'de açılan işletmenin ürettiği Beypazarı Sodaları, ülke çapında satılıyor.
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/02/cm/haber,B5D243412F6F4792A778429FDB604E4E.html
Tüm hakları saklıdır.