kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oyun almak için ölümüne kavga

DIŞ HABERLER
İçerdiği şiddet yüzünden eleştirilen GTA 4 için geceden kuyruğa giren İngiliz, saldırıya uğradı. Saldırganlar bıçaklayıp dövdükleri gencin elinden oyunu aldı..
Dünyada pek çok tutkunu olan bilgisayar oyunu "Grand Theft Auto"nun yeni versiyonu "GTA 4" çıktı. İçerdiği şiddet yüzünden bazı ülkelerde yasaklanan oyunu ilk gün almak isteyenler, geceden teknoloji marketlerin önünde kuyruğa girdi. Ancak İngiltere'nin Lancashire kentinde yüzlerce kişiyle kuyruğa giren 18 yaşındaki genç, oyunu satın aldıktan sonra saldırıya uğradı.

MALİYETİ 100 MİLYON DOLAR
Times gazetesine göre 100 milyon dolara mal olan oyunu çalmaya çalışan iki kişi, direnen genci bıçakladı ve çenesini kırarak ölesiye dövdü. Gencin kendini korumak için bıçağını çektiği sırada polis müdahale etti. Sırada bekleyenler, olayı oyunun tanıtımı için yapılan bir gösteri sanıp tepki göstermedi. Bir görgü tanığı, "Herkes saldırıyı, oyuna dikkat çekmek için yapılan bir eğlence sandı" dedi.

SİLAHLI ÇATIŞMAYA GİRİLİYOR
Oyununda yarışmacılar otomobil çalıyor, polisle silahlı çatışmaya giriyor, adam öldürüyor. Japonya'da 18 yaş altındakilere yasaklanan oyunu ABD Başkan adayı Hillary Clinton, protesto etmişti.
Haberin fotoğrafları