kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Küresel alanda medyada yatırıma devam edeceğiz'

Katar Yatırım İdaresi'nin iştiraki Lusail International Media Company, Turkuvaz AŞ'ye ortaklık ile ilgili olarak "Bunu uzun vadeli dayanışma ortaklığı olarak görüyor ve medya alanında küresel olarak geniş bir portföy oluşturmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı..
atv-SABAH Grubu'nu devralan Çalık Grubu iştiraki Turkuvaz'ın yüzde 25'ine ortak olan Lusail International Media Company, "Medyada küresel olarak geniş bir portföy oluşturmayı hedefliyoruz" açıklaması yaptı. Lusail International Media Company'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'YATIRIM ORTAMINI İNCELEDİK'
"Şirketimiz özellikle medya alanında faaliyet göstermek amacıyla Katar Yatırım İdaresi'nin bir iştiraki olarak kuruldu ve medya alanında ayrı bir uzman şirket olarak faaliyet gösterecek. Lusail International Media Company, ilk yatırımını, Türkiye'de atv-SABAH ihalesini 1.1 milyar dolar teklif vererek kazanan, Çalık Holding'in bir iştiraki olan Turkuvaz AŞ'nin sermayesinin yüzde 25'ine ortak olarak gerçekleştirdi." Lusail yetkilileri, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: "Türkiye'de önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu yatırım imkânını birkaç aydır takip ediyorduk. Bu ortaklığı uzun vadeli dayanışma ortkaklığı olarak görüyor ve medya alanında küresel olarak geniş bir portföy oluşturmayı hedefliyoruz. atv-SABAH Grubu'yla yapmış olduğumuz bu ticari ortaklığın hem çok iyi bir başlangıç, hem de Türkiye ekonomisinin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyoruz".