kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Osmanlı Cumhuriyeti'nde Sümer Tilmaç ve Yusuf Atala da rol aldı.

Komedi çekiyorum mutlu sonla bitmeyecek

Gani Müjde senaryosunu yazıp, yönettiği 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminin önce güldürüp, sonra da ağlatacağını söyledi: Komedi çekiyorum ama filmin sonunda herkes mendilini hazırlasın!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Komedi çekiyorum mutlu sonla bitmeyecek
Başrollerde Ata Demirer, Vildan Atasever ve Sümer Tilmaç'ın yer aldığı 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminin çekimleri Topkapı Sarayı'nda başladı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın yardımlarıyla Milli Saraylar'dan izin alarak sarayı mesken tutan film ekibi, hummalı bir çalışma içine girdi.

YAN YANA İZLERLER
Japon, Moğol, Amerikalı ve Almanlar'ın da bulunduğu 500 figüranın katıldığı çekimlerin dikkat çekici detayları arasında; 1960 model kırmızı Chevrolet otomobil ile mehter takımı da yer aldı. Gani Müjde; senaryosunu yazıp, yönettiği 'Osmanlı Cumhuriyeti'yle hayli iddialı olduğunu belirterek, "Filmde Kurtuluş Savaşı olmasa ve Sevr Anlaşması kabul edilseydi Osmanlı hangi şartlarda, neyi yaşardıyı anlatıyoruz" dedi. Müjde, filmiyle ilgili şu bilgileri verdi:

* İşgal altında bir ülke tasarladım. Ne Osmanlı ne de Türk tarihi ile dalga geçen bir film yapmıyoruz. Tersine bunları yüceltiyoruz, sahip çıkıyoruz. Bu yüzden bittikten sonra iyi tepki alacağımızı düşünüyorum.

*
Bütün siyasi görüşlerden ve akımlardan olumlu tepkiler geleceğini tahmin ediyorum. Yani bu filmi Baykal, Erdoğan ve Devlet Bahçeli yan yana keyifle izleyebilir...

ORİJİNAL FİKRİ ÇOK İYİ
* 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin 'Kahpe Bizans' gibi kült bir film olacağını tahmin ediyorum. Orijinal fikri çok iyi bence. Bu fikrin üzerine çok yeteneksiz bir yazar ve yönetmen de iyi film yapabilir.

*
Fikir konusunda beni tetikleyen; Neyzen Tevfik'in 'Atatürk'e dil uzatma sebepsiz, sen gene olurdun ama baban kimdi bilemezsin şerefsiz' sözü oldu. Bugüne hakikaten işgalle gelseydik, neler yaşardık kimbilir? Bunu çok düşündüm ve eğlenceli bir dille sinemaya aktarmak istedim.

YAPIMCI BATMASIN YETER
* Yapımcım Avşar Film'in batmayacağı kadar bir gişe bana yeter. Fazla bir şey istemiyorum. Bu arada 'Osmanlı Cumhuriyeti' çok fazla mutlu bir sonla bitmeyecek. Herkes mendilini hazırlasın. Bir komedi filmi çekiyorum ama sonunda ağlatacağım.

*
Atatürk filmde bir yerde olacak. Oynamayacak ama onu bir şekilde göreceğiz. AB ile ilgili çalışmalar, Doğu Irak meselesi de senaryoda yer alıyor.

* Bugün yaşanan birçok konuya yer verdim ama bugünkü siyasi platforma gönderme yapmadım. Türban konusuna da değinmedim. Filmimde başı açıklar da var, türbanlı ve çarşaflı da...
Haberin fotoğrafları