kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN

Çelik: Muhalefet iktidar ayırımı göz etmedik

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Çelik: Muhalefet iktidar ayırımı göz etmedik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Milletvekillerinin özlük haklarını da mertçe, yiğitçe hep beraber getirip, buradan geçirmemiz gerekiyor'' dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasında değişiklik öngören tasarı, TBMM Genel Kurulunda 3 hafta süren uzun mesainin ardından yasalaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tasarının yasalaşmasının ardından yaptığı konuşmada, yasanın Meclise sevk edilmeden önce siyasi parti gruplarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Muhalefet iktidar ayırımı göz etmeden önemli düzenlemelere imza attıklarını ifade eden Çelik, yasanın çıkmasında katkıları bulunan sivil toplum örgütleri, işçi ve memur sendikaları ile siyasi parti gruplarına teşekkür etti.

Yasanın kapsamından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Çelik, ''Bir kuyuya taş atılıyor, çıkarmak için günler, saatlerce emek sarf etmeniz gerekiyor. Çok örnekler yaşadık, yasanın hiç hak etmediği eleştiriler geldi'' diye konuştu.

Çelik, yasanın getirdikleriyle ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını vurgulayarak, ''Bilgi ve belgelerle, Türkiye'nin dört bir tarafına yasanın getirdikleri, bir tanıtım kampanyası çerçevesinde duyurulacaktır'' dedi.

''YİĞİTÇE, MERTÇE GETİRİP''

Meclisin toplumsal sorunları çözdüğünü belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu kadar önemli düzenlemeleri yapan milletvekillerimizle ilgili kamuoyunda yersiz ve gerekçesiz, bir çok haksız değerlendirmeler var. Bu Parlamento, bu milletvekilleri, bu değerlendirmeleri, bu haksız yakıştırmaları hak etmiyor. Milletvekilleriyle ilgili ne zaman bir konu gündemde olsa, bu haksız itham ve değerlendirmeler maalesef gündeme gelmektedir.

Anayasa Mahkemesinin sosyal güvenlik reformunu iptali çerçevesinde, bu yasanın yeniden ele alınması, bazı yeni düzenlemeleri de gündeme getirdi. Mevcut kamu görevlileri, dolayısıyla bütün milletvekilleri mevcut statüye, yürüklükteki mevzuata tabidir. Bu bilinmesine rağmen, bununla ilgili çok farklı yorum ve değerlendirmeler, kamuoyunda ve ilgili çevrelerde yapılıp, kafalar bulandırılmaya çalışıldı. Bunlar doğru değil. Türkiye'nin geleceğine imza koyan, bu kadar önemli düzenlemeler yapan, Türkiye'ye yön veren yüce Parlamentoda görev yapan milletvekillerinin özlük haklarını da mertçe, yiğitçe hep beraber burada getirip; birilerinin konuşmasına, birilerine alet etmeyerek buradan geçirmemiz gerekiyor.''