kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hilmi Güler

Güner: Sadece ampul değiştirerek iki Keban elektriği tasarruf ederiz

Sırrıberk ARSLAN / SABAH
Enerji Bakanı Güler, 100 watlık akkor ampul yerine 20 watlık tasarruflu ampulle 77 YTL'nin cepte kalacağını bildirdi..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de yalnızca akkor ampullerin değiştirilmesiyle iki Keban Barajı'nın ürettiği elektrik enerjisi kadar tasarruf sağlanacağını söyledi. Güler, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği üyeleriyle düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, 100 watlık akkor ampul ile yapılan aydınlatmanın 20 watlık tasarruflu ampulle de yapılabileceğini belirterek, bu takdirde 77 YTL'nin cepte kalacağını söyledi. Akkor lamba ısı da yaydığı için bu kez serinlemek için klima çalıştırıldığını kaydeden Güler, "Yani iki defa zarar etmiş oluyorsunuz. Paranızı boşuna harcamış oluyorsunuz" diye konuştu.

TERMAL KAMERA TANITTI
İşadamlarını fabrikalarında enerjinin verimli kullanımı konusunda duyarlı olmaya çağıran ve enerji kaybına ölçen termal kamerayı eline alarak işadamlarına tanıtan Hilmi Güler, "''Bununla fabrikalardaki, binalardaki enerji kaybına tespit etmek çok kolay. Bu termal kamerayı alın caddelerdeki o güzel binalara tutun, enerji kaçağı olduğunu göreceksiniz. Çünkü, binalarımızın yalnızca yüzde 10'unda ısı yalıtımı var, dışarıyı ısıtıyoruz" dedi.

E-F SANTRALLERİ GELİYOR
Afşin-Elbistan Termik Santralları'ndan C ve D'nin devreye girmesiyle yapılan harcamanın 5-6 milyar dolara ulaşacağını, santrallerde 8 bin kişinin çalışacağını, buradan 40 bin kişinin ekmek yiyeceğini anlatan Güler, şöyle devam etti: "Bu bölgede yeni kömür sahaları da keşfediyoruz. Yerlerini tespit ettik. Kömür buldukça C ve D'den sonra E ve F santralları gelecek. Yani alfabedeki harfleri Kahramanmaraş'taki santrallere ayırıyoruz."