Şeker hamurundan pastaların yanı sıra marzipandan (badem ezmesi) elma, muz şeklinde şekerlemeler, figürler de yapabilen Tülek'in en popüler tasarımları arasında cup cake'ler yer alıyor. Tek porsiyonluk cup cake'lerin çatal bıçak kullanılamayacak ortamlar için ideal olduğunu söyleyen Tülek, bunları da kişiye özel olarak tasarlıyor: "Mesela bir arkadaşımın dudakları çok iri ve seksi, dişleri ise ayrıktır. Ben ona, onun dudaklarını ön plana çıkaracak cup cake'ler yaptım. Çok beğendiler. Gözleri çok güzelze ona göre bir şey yapabiliyorum. Mesela bir arkadaşımın kalçasında dövmesi var. Onun dövmesini koyup, hep seksi bikiniler giydirdim." Görünüme aldanmayın. Tülek hazırladığı pastaların tasarımları kadar lezzetlerine de özen gösteriyor: "Şeker hamuru kaplama pastaların içi genelde çikolatalı oluyor. Çünkü üzerini kapladığınız hamur ve figürler ağırlık yapıyor. Pastanın çökmemesi için yoğun ve tok bir pasta olması gerekiyor. Çikolatanın yanı sıra isteğe göre muz, vişne, krokan da konulabiliyor." Pastacılık konusunda eğitim de vermeyi planlayan Kutas Tülek, pastalara düşkünlüğünün sırrını ise şöyle anlatıyor: "Her zaman mutfağa meraklıydım. Annem beni hiç kısıtlamadı. Her zaman mutfağa girip ne istersem yapabildim. Ayrıca ben çocukken oturduğumuz Erenköy'deki mahallede, bir komşumuzun pastanesi vardı. Ben her gün pastanenin imalathanesindeydim. Oradaki ustalar beni çok severdi. Hamuru elime verirlerdi." (www.kutaspasta.com)
Yayın tarihi: 5 Nisan 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/11/ct/haber,2B4C3633E6094C54AFF29D161F5601CD.html
Tüm hakları saklıdır.