kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dinçel'in yeni yaşı için anma gecesi

MAGAZİN
Geçtiğimiz aralık ayında hayata veda eden tiyatrocu Savaş Dinçel'in 66'ncı yaşgünü, dostlarının düzenlediği törenle kutlandı..
Geçirdiği kalp krizi sonucu aralık ayında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel'in 66'ncı doğumgünü; geçen yıl emekli olduğu Şehir Tiyatroları'nda eşi, oğlu ve sanatçı dostlarının katılımıyla kutlandı. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen anma gecesinde, duygusal anlar yaşandı. Savaş Dinçel için hazırlanan pastayı, eşi Sumru Dinçel ile oğlu Barış Dinçel kesti. Pastanın üzerindeki 'İyi ki doğdun, iyi ki yazdın, iyi ki çizdin, iyi ki oynadın' ifadesiyle; sanatçının oyunculuğu, yazarlığı ve karikatüristliği vurgulandı.

ÖZEL OYUNLAR...
Can Doğan'ın proje ve tasarım uygulaması yaptığı 'Savaş Dinçel 66 Yaşında' adlı anma gecesinde; Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı', 'Kuyruklu Yıldız Altında Cinayet' ve 'Fareli Köyün Kavalcısı' oyunlarından bölümler sahnelendi. Geceye Dinçel'in yakın dostları Müjdat Gezen ile Mustafa Alabora da katıldı.
Haberin fotoğrafları