kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP ile Türk-İş arasında tartışma

Yeni Haber
CHP ile TÜRK-İŞ arasında "arka bahçe" tartışması çıktı. TÜRK-İŞ, "AKP'nin arka bahçesi" suçlamasında bulunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Lideri Deniz Baykal'a şikayet etti. Baykal'a mektup yazan TÜRK-İŞ, Kılıçdaroğlu hakkında, "demokratik nezaket ve parti disiplini içinde" gerekenin yapılmasını istedi.

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay imzasıyla CHP Genel Başkanı Baykal'a gönderilen mektupta, konfederasyonun 6-9 Aralık 2007 günlerinde yapılan 20. Olağan Genel Kurulu'nun ardından, bazı basın kuruluşlarında, "TÜRK-İŞ'i AKP'nin ele geçirdiği, Konfederasyonun yönetimine AKP yandaşı kişilerin seçildiği, TÜRK-İŞ'in AKP'nin arka bahçesi olduğu" yönünde "haksız ve yakışıksız" bazı haberler çıktığı ifade edilerek, şöyle denildi:

ARKA BAHÇEDEN ÖN BAHÇEYE TERFİ ETTİRDİ

"Partinizin Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, çeşitli vesilelerle bu yönde açıklamalar yapmıştır. Bugüne kadar TÜRK-İŞ'in Hükümetin arka bahçesi olduğunu öne süren Sayın Kılıçdaroğlu son olarak yaptığı bir konuşmada, Konfederasyonumuzu arka bahçe olmaktan ön bahçe olmaya "terfi' ettirmiştir. Kılıçdaroğlu'nun, yukarıda sözünü ettiğim yanlış değerlendirmeler ışığında yapmış olduğunu umduğumuz bu açıklamaları TÜRK-İŞ topluluğunda derin bir üzüntüye neden olmaktadır."

TÜRK-İŞ'in 56 yıllık tarihi boyunca ülkenin yönetimine birçok siyasi parti, hükümet, siyasetçinin gelip gittiği ifade edilen mektupta, şu değerlendirmede bulunuldu:

"TÜRK-İŞ camiası içinde bunları destekleyenler de olmuştur, karşı çıkanlar da. İyi yönetenler desteklenmiştir, kötü yönetenler hak ettikleri dersi almışlardır. Bugün işbaşında bulunan Hükümet de, ülkemizi iyi yönetirse, çalışanların sorunlarına çözüm getirirse, bu ülkeyi refaha kavuşturur, halkımızı mutlu ederse, elbette ki bizden gerekli desteği alacaktır. Ancak bunun tersi olması halinde de, en büyük tepkiyi, tavrı da bizden görecektir."

EN SAĞDAN EN SOLA HERKES VAR

TÜRK-İŞ camiası içinde, en sağdan en sola kadar, her siyasi görüşten yönetici ve üye bulunduğu kaydedilen mektupta, konfederasyon yöneticilerinin sendikacılık yaşamlarıyla, siyasi görüşlerini birbirine karıştırmadığı savunuldu.

Sosyal güvenlik başta olmak üzere birçok konuda TÜRK-İŞ'in mevcut hükümetle de karşı karşıya geldiği ifade edilen mektupta, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu, en eski siyasi parti olmasına işaret edildi. Mektupta, "Yandaşı olsak da olmasak da, yalnızca bu niteliğiyle bile bizim için saygındır, önemlidir. CHP'ye olan bu saygımız, yöneticilerinin bizi üzen, rencide eden davranışlarına rağmen, zaman zaman elimizi, kolumuzu, hatta dilimizi bağlamaktadır" denildi.

BİZİ RENCİDE ETTİ, GEREĞİNİ YAPIN

Baykal'dan Kılıçdaroğlu konusuna parti disiplini içinde ilgi göstermesi istenen mektupta, şu şikayette bulunuldu:

"Kılıçdaroğlu'nun, her platformda dile getirdiği, Konfederasyonumuzu hedef alan bu haksız ve yakışıksız sözleri, bizleri rencide etmektedir. Daha da önemlisi, umudunu, ekmeğini, geleceğini TÜRK-İŞ'e bağlamış milyonları üzmekte ve rencide etmektedir. TÜRK-İŞ hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Partiniz ve Konfederasyonumuz arasında köklü ve tarihi bağlar bulunmaktadır. Bu ocaktan yetişmiş birçok arkadaşımız Partiniz saflarında siyaset yapmıştır, yapmaktadır. Konfederasyonumuz, Kılıçdaroğlu'nun bu haksız ve ölçüyü aşan suçlamalarını hak etmemektedir. Demokratik nezaket ve parti disiplini içinde bu konuya ilgi göstereceğinizi umuyor, şahsınızda tüm Cumhuriyet Halk Partisi topluluğuna saygılarımı sunuyorum."

(ANKA)