Şu an
22 Mart 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
22 Mart 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Mekânın manzarası çok güzel.
Manzara da yemekler de doyurucu
İstiklâl Caddesi'nde bir otelin altıncı katında yer alan Leb-i Derya hem manzarası hem de zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Öğlen ve akşam için iki farklı mönüsü bulunan mekândaki yemeklerin sunumu da göz dolduruyor. Bugüne kadar bu restoranı keşfedemediğime şaşıyorum. ...
Yaşam dosyaları
Doğal ebeveynlik
Sabah gazetesi yeni bir sağlık dosyası ile siz okuyucularla buluşuyor: Doğal Ebeveynlik....
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Dikkat: Her 20 şaraptan biri bozuk
Üretilen her 20 şaraptan birinde mutlaka mantar problemi olduğunu biliyor muydunuz? Peki ülkemizdeki kişi başı yıllık şarap tüketiminin sadece bir litre olduğunu? Taksim'de açılan yedi katlı şarap akademisi, kaliteli şarap isteyen bilinçli tüketiciler yaratmayı amaçlıyor. ...
Fenerbahçe'de mangal sefası
Kebapların sofraya bakır bir mangalın üstünde getirildiği Belvü Restaurant'da son lokmaya kadar etleriniz hiç soğumuyor. Özellikle havaların ısınmaya başladığı hafta sonları trafiğin tek yönlü olmasına rağmen otomobille santim santim ilerleyebildiğim Fenerbahçe'de, "Yarım yüzyıl önce bu kadar araç ...
Mahalle barında kimler yok ki!
İş, sanat ve spor camiasından birçok isim, son günlerde Beyoğlu'nun arka sokaklarında eğlenmeyi tercih ediyor. Ünü kulaktan kulağa dolaşarak yayılan mahalle barının müdavimleri arasında Fatih Terim ve Cüneyt Özdemir de var. ...
Alışveriş arası lezzet molası
Yolunuz İstinye Park'taki Mudo City'ye düşerse, arka tarafındaki küçücük gurme restoran Delicatessen'i de keşfetmeyi ihmal etmeyin. Artık fırında bıldırcın mı yersiniz, ev yapımı ravioli mi, balkabaklı tatin mi, tercih sizin. Yeğenim telefon etti; "Bir mağazanın içinde yemekteyim. ...
Kayaktan sonra İtalyan makarnası
Kartalkaya'da yeni açılan Golden Key Oteli'nin mutfağının başında İtalyan şef Giancarlo Tanerico olunca mönüde de ev yapımı makarnalar, pizzalar, rizottolar ve ravioliler olması doğal. Avusturya'nın, İsviçre'nin kayak merkezlerine bayılırım. ...
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Denizin ortasında, her tarafı camla çevrili bir mekânda Boğaz'ı seyrederek kebap yemeyi hiç düşündünüz mü? Suada'daki Suda Kebap'ta 'Boğaz'da balık yenir' düşüncesine inat, Antep'ten Adana'ya kadar kebap çeşitleri masanıza geliyor. ...
Hamburgerini baştan yarat
Üç ay önce Reşitpaşa'da, IMKB'nin yanında hizmete giren hamburger restoranı, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Hamburgeri fast food anlayışından çıkarmaya çalışan restoranda, etinizin ne kadar pişeceğinden, içine konacak malzemeye kadar her şeye siz karar veriyorsunuz. ...
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Londra ve Avustralya'da aşçılık eğitimi alan Coşkun Uysal ile Esra Muslu'nun açtıkları Moreish adlı küçük restorandaki yemek adlarını anlamak için tatmak lazım. Bizden söylemesi: Et ve balığın evliliği mutlu sonla bitiyor. ...
Buyrun kaburga sofrasına
Diyarbakır yemeklerini tatmak için oraya gitmek şart değil. Erenköy'deki Kaburgacı Mehmet Usta'nın lokantasında bostane salatasından içli köfteye, kaburga dolmasından yayık ayranına kadar kendinizi yerel yemekler geçidinde gibi hissedebilirsiniz. ...
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
Manzara güzel ama ya yemekler?
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Paella da brunch mönüsüne girdi
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
20 dakikada aşure
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Yazarlar
Sunay Akın
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Murat Tunalı
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Alışveriş
Elbisenin dayanılmaz cazibesi
İlkbahar-yaz sezonunun başlamasıyla elbiseler de vitrinlerde yerlerini aldı. Elbise satın alırken en önemli kural, ...
Kilolu kadınlar sadece bol ve siyah mı giyer!
Modanın sadece zayıf kadınlar için olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Her geçen gün yenisi açılan büyük beden ...
Çiçek çocuk olma zamanı
İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenleri başrolde. Elbiseden cekete, küpeden ayakkabıya kadar her şeyin rengârenk ...
Spor
Her kilidi açar
Lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında 58 dakikayı çöpe atan Fenerbahçe, Semih'in oyuna girmesiyle canlandı. ...
Mesajlı sevinç!
Semih attığı gol sonrası ilginç bir sevinç yaşadı. Golcü futbolcu kulübeye oturarak kendisine 11'de şans vermeyen ...
Teşekkürler Semih
Zico, Semih'in golden sonra yaptığı hareket için, "Yasin ile aralarındaki bir şaka olabilir. ...
Cuma
Film festivali
İstanbul Film Festivali'nin biletleri yarın satışa sunuluyor. Festival, merakla beklenen Avrupa ve bağımsız Amerikan ...
Cazın yürekli gençleri
Hafta başında Nardis'deydik. Her zaman olduğu gibi bütün misafirlerini girişte karşılamayı tercih eden Zuhal Focan yine ...
Lise sıralarında hamilelik telaşı
Lise öğrencisi Juno, sadece meraktan en yakın arkadaşıyla birlikte olur ve hamile kalır. ...
Dünya
Dünya âlem bizi dost bilsin
'Birlikte Kıbrıs kahvesi içeceğiz' Kıbrıs'taki zirvenin mesaj yüklü ilk esprisi yeni Rum lideri Hristofyas'tan geldi. ...
Tayland'da şiddet sürüyor
Güney Asya ülkesi Tayland'da Müslüman azınlığın yaşadığı Yala, Pattani ve Songkhla bölgelerinde 2004'ten beri süregelen ...