kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Türkiye yoluna devam eder'

Türk Amerikan İş Konseyi Başkanı Şahenk, AKP'nin kapatılma davası ile ilgili olarak piyasaların davaya karşı tepki verebileceğini ancak uzun dönemde Türkiye'nin yoluna devam edeceğini söyledi..
Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin son 6 yılda uluslararası platformda parmak ısırtacak nitelikte reformlar yaptığını söyledi. New York'ta DEİK/TAİK tarafından düzenlenen "2008 Sonrası Türkiye'' konulu konferansta bir konuşma yapan Şahenk, AKP'nin kapatılma davası ile ilgili olarak piyasaların kapatma davasına tepki verebileceğini ancak uzun dönemde Türkiye'nin yoluna devam edeceğini söyledi. Şahenk kapatılma davasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise "Biz işadamları olarak buradayız, ben TAİK başkanı olarak buradayım. Türkiye ekonomisi ile ilgili görüşlerimizi bildiriyoruz. Tabii ki bizler için demokrasi çok önemlidir. Türkiye'de demokrasinin devam edeceğini düşünüyorum. Davayla ilgili gelişmeleri gelecek günler gösterecektir'' dedi.

ABD İLE YOLA DEVAM
Türkiye'nin son 6 yılda çok büyük değişimler yaptığını belirten Şahenk, "Türkiye milletlerarası platformda parmak ısırtacak nitelikte reformlar yaptı'' dedi. Yabancı yatırımcıların ileride Türkiye'deki potansiyelleri görmek istediklerini anlatan Şahenk, toplantının Türk bürokrasisi, iş dünyası ve Türkiye'de yatırım yapmış olanların Türkiye'yi ve geleceğini nasıl gördüklerini anlatmaları bakımından büyük önem teşkil ettiğini vurguladı. Türkiye ile ABD arasında yatırımlar ve ticaretin devam edeceğini anlatan Şahenk, uzun yıllardır iki ülke arasında ticaret ve yatırım alanlarında ortaklık bulunduğunu anlattı. Şahenk, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi sadece Türkiye içinde değil, Türkiye dışında da Türk ve Amerikan şirketleri yatırım yapmaktadırlar, bu devam edecektir. Dünya piyasalarındaki problemlere rağmen Türkiye yapmış olduğu değişimleri sindirmiş ve bu anlamda ekonomisi büyük çalkantı içinde olan dünya piyasalarında dahi dimdik yoluna devam etmekte. Tabii etkilenmemenin imkanı yok, fakat biz değişimleri yeniden yapmaya devam edersek zannediyorum Türkiye, dünya ekonomisi yeniden büyümeye geçtiği zaman ön plana çıkacak ülkelerden biri olacaktır." Şahenk, Türkiye'de borsada görülen olumsuz gelişmeyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise piyasalarda inip çıkmaların olabileceğini ama önemli olanın Türkiye'de yaşanan değişimlerin ve bunların devam etmesinin gerekliliği olduğunu ifade etti.