kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köprü ve otoyollarda eylem

Yeni Haber
KESK'e bağlı Yapı-Yol Sen üyeleri, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü gişelerinde 2 saatlik iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Yapı-Yol Sen İstanbul Şubesi üyesi bir grup, ellerinde pankartlarla ''Ek ödeme hakkımızın kanunlaşmasını istiyoruz'', ''Özelleştirme ve taşeronlaştırmaya hayır'', ''Fiili hizmet zammı istiyoruz'', ''Döner sermayeden pay istiyoruz'', ''Sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz'', ''Köprü ve otoyollar halkındır satılamaz'' sloganları atarak, FSM Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği binası önünde toplandı.Gişelerde 14.00-16.00 saatleri arasında ''iş yavaşlatma'' eylemi yapan çalışanlara destek veren KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısını eleştirerek, ''Biz onurlu bir gelecek için buradayız.

Sesimize herkes kulak vermeli. Emekçilerin sesi dinlenmeli. Geçmiş iktidarlar bizim sesimize kulak vermedi. Onlar bugün yok ama biz yine buradayız. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı derhal geri çekilmeli'' dedi.Çalışanların, ürettiklerinden pay istediğini de vurgulayan Tombul, gişelerde çalışanların 2 metre kareyi bulmayan bir mekanda günde 10 saat oturduğunu belirtti.

Tombul, eylem sırasında gişelerden geçen araç sahiplerinin tepkide bulunmamasını da kendilerine destek olarak gördüklerini söyledi.Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Haydar Arslan da ''Türkiye'nin her yerinin Tuzla tersanelerine çevrilmek istendiğini'' savundu.''Otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi düşünülüyor. Bütün özelleştirmelerde olduğu gibi bunda da halk mağdur olacak'' diyen Arslan, otoyol güzergahlarının bir ticaret alanı gibi görüldüğünü ifade etti.

Konuşmasında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısının geri çekilmesi, sözleşmelilere kadro verilmesi ve kurumlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesi isteğinde bulunan Arslan, gişe çalışanlarına sorumluluk tazminatı ödenmesi gerektiğini de savundu.

Yapı-Yol Sen İstanbul Şube Başkanı Çetin Dinçer de kamu hizmetlerinin tek tek özelleştirildiğini, kamu arazilerinin de bir bir satıldığını öne sürerek, sosyal devletin olmazsa olmazı sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinin değerinin de kat kat fazlasıyla halktan tahsil edildiğini iddia etti.Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısı ile emekliliğin hayal olduğunu ileri süren Dinçer, ''Kıdem tazminatları kaldırılmak isteniyor. Bütün sağlık hizmetlerine katkı mecburiyeti getiriliyor. Uzun yıllardır dişle tırnakla kazanılan bu kazanımlar geri alınmak isteniyor'' dedi.İş yavaşlatma eyleminin ardından gişe işlemleri normale döndü.


AA