kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christophe Cann

'Beymen, Vakko iş yaptığına göre bize de müşteri çıkar'

Meltem ERSOY EKONOMİ
Türkiye'ye gelmek için doğru lokasyon ve ortak şartları olduğunu söyleyen Galeries Lafayette Başkan Yardımcısı Cann, "Hedef kitle açısından bakarsak Vakko, Beymen iş yaptığına göre biz de yaparız" dedi..
Dünyanın en ünlü zincir mağazalarından olan ve bir süredir Türkiye pazarına gireceği konuşulan Fransız Galeries Lafayette'in Başkanı Yardımcısı Christophe Cann, Türkiye pazarını incelediklerini, doğru lokasyon ve ortak bulmaları halinde Türkiye'ye geleceklerini belirtti. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) 12'nci Perakende Zirvesi'nde Sabah'ın sorularını yanıtlayan Cann, "Doğru ortak sektörü ve yerel zevkleri iyi bilen, bizi doğru yönlendireceğine inandığımız bir kurum olmalı" diye konuşarak, Hüsnü Özyeğin'ni sahibi olduğu Fiba Holding ile görüşme yaptıklarını, ancak pazarlık aşamasına gelmeden görüşmelerin sonlandığını kaydetti. Cann, Türkiye perakende pazarının müthiş bir ivme kazandığını vurgulayarak, bir pazara girerken oradaki tüketicinin alım gücüne de iyi bakmak gerektiğini ifade etti. Cann, "Bu açıdan Türkiye'ye baktığımızda Vakko ve Beymen gibi çok iyi işler yapan ve beğendiğimiz firmaların müşterisi varsa, bizim de bu konuda zorlanmayacağımız ortaya çıkmış oluyor" şeklinde konuştu.

EMAAR İLE GÖRÜŞTÜ
Dün gece Dubaili gayrimenkul şirketi Emaar ile de görüşen Cann, Emaar'ın Galeries Lafayette'in Dubai'deki inşaatlarını yaptığını anımsatarak, "Bizle görüşmek istediler, görüşeceğiz ve tekliflere açığız" dedi. Mağazalarında Türk markalarının satılabileceğini de dile getiren Cann, Made in Turkey markasının ne tüketici ne de kendisi için negatif bir anlam içermediğini, dolayısıyla kapılarının Türk perakendecilerine açık olduğunu kaydetti. Cann, Türkiye ile Fransa arasındaki zaman zaman gündeme gelen siyasi gerginliklerinin ise iş kararlarını hiç etkilemediğini söyleyerek, Türk perakendecilerle düzenli olarak biraraya geldiklerini, ama hiçbir zaman konunun siyaset olmadığını vurguladı. Cann, "Siyaset bizim Türkiye'ye girme konusundaki fikirlerimizi ne bundan önce etkiledi, ne de bundan sonra etkileyecek" diye konuştu.