kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sibel Çanak - Dr. Aydın Şanlı

Sağlık turu

Antialerjik yumurta üretildi
İsviçreli ve Alman bilim adamları alerji yapmayan yumurta üretti. Hamburg Üniversitesi'nde yumurtada bulunan lysozm, ovomucoid, ovalbium und ovotransferrin gibi proteinlerin alerjiye neden olduğu tespit edildi. Uzmanlar bu proteinleri yok etmek için yumurtaları yüksek ateşte pişirip içine kokteyl enzimleri verdi. Yumurtanın çok yüksek ateşte pişirilmesi lysozm ve ovomucoid'i ortadan kaldırdı. Yumurtayı pişirirken farklı enzim kokteyllerin verilmesi de diğer iki proteini yok etti. Araştırmayı yürüten Sabine Hildebrandt kokteyl enzimlerin alerji yapan proteinleri yediğini söyledi.

Terlememek için sinirini kestirdi
İzmir'de bir şirkette yöneticilik yapan Sibel Çanak, aşırı terleme sorunundan kurtulmak için terlemeye yol açan sinirini kestirdi. Çanak, sosyal hayatını olumsuz etkileyen terlemeden, göğüs bölgesinde bulunan sempati sinirinin kesilmesiyle kurtulabileceğini öğrendiğini anlattı. Operasyonu yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aydın Şanlı, el terlemesi, koltuk altı terlemesi, yüz terlemesi, yüz kızarması ve ayak terlemesi şikâyetlerinin tek bir ameliyatla düzeltilebileceğini söyledi.