Şu an
2 Mart 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
2 Mart 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının hemen tüketilmesi gereken ciğerinin yanı sıra güveci, tandırı, dürümü de var. Suyuna da bulgur pilavı yapılıyor. ...
Yaşam dosyaları
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Üç ilahi dinin ve Fransız, Arap, Türk kültürlerinin izlerini taşıyan Hatay mutfağı, tıpkı tarihi gibi orijinal bir mozaik oluşturuyor. Envai çeşit kebaptan sebze yemeklerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu bu mutfağı İstanbul'da layıkıyla uygulayan bir lokantaya yolumuz düştü. ...
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
Ne istakoza ne yengeçe ne de karidese benziyor... Yerken "Bu ne tür bir yiyecek?" diye merak ettiğiniz 'yengeç surimi'nin işlenmiş balık eti, protein, tuz, şeker ve baharattan yapıldığını biliyor muydunuz? Yani Japonya'dan dünyaya yayılan yapay bir lezzet.... ...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' gerekçesiyle kapatılıyor, içki reklamları vergi kapsamına alınıyor, dizi ve filmlerde içkili sahneler sansürleniyor... Oysa içkinin zararlarıyla mücadelede yapılması gereken içki içme kültürünü öğretmektir. 30 yıldır yazları Çeşme'ye giderim. ...
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze yenilebilecek çikolata butiklerinin sayısı ülkemizde artıyor. Gerçek tutkunları da kakaonun kökenlerini bile araştırıyor. Yıllar önce Avrupa'da bir süre öğrenci olarak bulunduğum sırada dolaştığım kentlerde çikolata butiklerine içim giderdi. ...
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de yemeklerin önce göze hitap etmesi beklenir. Büyük bir titizlikle hazırlanan suşiler, soya fasulyeleri tabağa o kadar özenle yerleştirilir ki görenler doyar. Dünyanın yeme içme merkezi New York, Avrupa'nınki ise Londra'dır bana göre... ...
Balık restoranında mönü isteme raconu
Ülkemizdeki lüks balıkçılarda mönünün yerini mostra tezgâhları ve meze tepsileri alıyor. Balık restoranlarını dolaştık ve işin erbaplarına sorduk: "Bize niye mönü vermiyorsunuz?". 'Türk insanı bonkördür.' Bunu biz değil, balık restoranlarının işletmecileri söylüyor. ...
Yemek kitapları iştah açıyor
Pratik tarifleri ve renkli fotoğraflarıyla iştah açan yemek kitapları, yeme içme meraklılarının yardımcısı haline geldi. Yeme içme dünyasındaki gelişmelerin önemli bir göstergesi de kitabevlerinin raflarını süsleyen yemek kitaplarının sayısıdır. ...
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Paris'ten sonra Londra'da da açılan 'Dans le Noir?' ('Karanlıkta mı?') adlı restoranda, tamamen karanlık bir ortamda yemek yemek ilginç ama hiç de kolay değil. Görmeyen garsonların çalıştığı restoranda, yemeklerin ne olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Bugüne dek pek çok restoranda yemek yedim. ...
Komşular aşure bekler
İçinde 41 çeşit malzeme olması gereken, hemen her evde pişirilip din ayrımı gözetmeksizin bütün komşuların birbirine ikram ettiği aşureyi sevmeyen yoktur. Laik mahalle baskısı yüzünden evde dua okutmaktan çekinenlerle böyle bir baskının olmadığını öne sürenler arasında hararetli tartışmaların ...
Diğer Gurme Haberleri
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Yılbaşının keyfi evde çıkar
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Hem kızarız hem yeriz
Çayın yemekle buluşması
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
Yazarlar
AHMET ÖRS
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı ...
Gülse Birsel
Ecevit Kılıç
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Kazım Kanat
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Gerçek stil ikonlarından gerçek moda önerileri
Bu yıl moda çok renkli. Çiçek desenler de var maskülen takımlar da. Kıyafet seçimleriyle ön plana çıkan tarz sahibi ...
Erkeklere pembe rüyalar
Erkekleri hiç bu kadar renkli görmediniz! Onların üzerinde görmeye alışık olduğumuz koyu renklerin yerini ilkbaharyaz ...
Al gülüm ver gülüm
'Takas' kavramı yeniden hayatımıza giriyor. İnternetteki türlü sitelerin yanı sıra, İstanbul'daki Atölye 5 de ayda bir ...
Teknoloji
Cep telefonu çılgınlığı
Türk halkı ortalama 11-14 ayda cep telefonunu yeniliyor. Yenileme gerekçesinin altında sınır tanımayan teknolojik ...
Amerikalılar gazeteleri "tıklıyor"
ABD'de yapılan bir araştırma, giderek daha fazla sayıda kişinin, geleneksel gazeteciliğin önemini kaybettiğini ...
"İçerik kontrolü kullanıcılarda"
Video paylaşım sitesi Youtube, terör örgütü PKK'nın propaganda aracı olmaya başladığı yönündeki haberler üzerine bir ...