Çok fazla E vitamini kanser riskini artırıyor
Amerika'daki Washington Üniversitesi'nin 7 bin 700 kişi üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, gereğinden fazla alınan E vitamini akciğer kanseri riskini yüzde 28 artırıyor. 50 ile 76 yaş arası kişiler üzerinde, 4 yıl yapılan araştırmada, günde 400 gramdan fazla E vitamini alan insanların daha fazla akciğer kanserine yakalandığı tespit edildi. Uzmanlar, sigaranın da kansere yol açtığını hatırlatarak, yaşam tarzı ve beslenmenin sağlık üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Yayın tarihi: 2 Mart 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/02//haber,B769A61E35C94328B733C7C5DB8472FC.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.