kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BEZ BEBEĞİ GİBİ GÜLÜYOR... Hamide'nin yüzü artık kendisine arkadaşlık eden Ceren bebek gibi gülüyor.

İlk karaciğeri kaçırdı ikincide hayat buldu

Nurdeniz KUTSEL / HABER MERKEZİ
Antalya'da 2 yıl beklediği karaciğer nakli ameliyatı enfeksiyon nedeniyle gerçekleşmeyen Hamide'ye şans ikinci kez güldü..
Antalya'da yaşayan 9 yaşındaki Hamide Özek'in safra kesesine yerleşen kist yıllarca küçük kızla birlikte büyüdü. 2 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Hamide'nin safra kesesi patlamış, karaciğeri de görevini yerine getirmemeye başlamıştı. Acil karaciğer nakli gereken küçük kıza uygun organ tam iki yıl sonra bulunmuş, ancak minik kızın ateşi son anda yükseldiği için nakledilememişti. Hamide'ye nakledilmesi planlanan karaciğer başka bir çocuğa umut oldu.

KADER YANINDA OLDU
Ancak Hamide organ bağışı bekleyen diğer pek çok çocuktan daha şanslı çıktı. Gün geçtikçe durumu ağırlaşan Hamide'ye uygun karaciğer 3 ay sonra beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşında bir çocuktan geldi. Şansı yüzüne ikinci kez gülen küçük kızın ameliyatı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarıyla gerçekleşti. "Hayatımı kurtaran aileyle görüşmedim ama onlara canımı borçluyum" diyen küçük kız, organ bağışının artmasını diliyor.