İLİŞKİLİ HABERLER
Halıcı'dan höşmerim tarifi
Halıcı'dan höşmerim tarifi
"Konya'da ve İç Anadolu'da höşmerim kaymakla ve unla yapılan bir tatlı. Kaymakla ikinci ev ununu, yani has unu kullanıyorsunuz. Kaymağı eritin, ikinci ev ununu içine koyun. Yalnız çok fazla un koymayacaksınız. Kaymakla un boza kıvamında olacak. Bunu iyice kavuruyorsunuz. Biraz da süt ya da su koyuyorsunuz. O zaman bulgur bulgur dökülmeye başlar. Sonra onu başka bir tavaya alıyorsunuz. O tavaya tereyağı koyuyorsunuz. Bunu da kaşıkla bastıra bastıra, dibini yakacak şekilde pişiriyorsunuz. Sonra bir tabağa ters çeviriyorsunuz. Üzerine fakirler pudra şeker serpiyorlar. Varlıklılar bir sıra bal bir sıra kaymak koyar."
Yayın tarihi: 24 Şubat 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/24/pz/haber,B480E9AD7C584B05A20AD6AE1A3C13C8.html
Tüm hakları saklıdır.