kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mevlana Müzesi’nde Mevlevi Somatı’nın bir canlandırması yer alıyor.

Yabancılar da öğrenmek istiyor

06.01.2008
-Konya mutfağının tanıtımı için neler yapıyorsunuz?
- Aslında ben genel olarak Türk mutfağının tanıtımı için uğraşıyorum. Konya mutfağının tanıtımı için de öncelikle iyi bir kitap yaptım. Tarihiyle, folkloruyla, uygulamasıyla, kültürüyle, her şeyiyle ortaya koydum. Onun dışında özgün mönüler yapıyorum, paket programlarım var. Konya mutfağı, Mevlevi mutfağı gibi. Yurtdışında iyi bir şöhretim var. Gurme gruplar bana geliyorlar. Yabancılar önce bir konuşma istiyor, Konya mutfağını anlamak için. Mini bir konferans yapıyorum. Sonra bir mönü hazırlıyorum. Şimdi yeni yeni "İlla bu yemekleri bize uygulatın," diyorlar.

- Konya mutfağının Mevlevi mutfağıyla zıt düştüğü noktalar var mı?
- Hayır hiç yok. Tutmaç çorbası ikisinde de yapılır mesela. Mevlevi mutfağında olan bütün yemekler Konya mutfağında vardır. Ama mesela Konya mutfağında sütlü selemen diye bir tatlı var, bu Mevlevi mutfağında yoktur.

- Konya deyince ilk akla gelen yemekler?
- Etli ekmek ve fırın kebabı.