kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP mahkeme kapısında MHP ise AKP'yi gözlüyor

Uğur BECERİKLİ
Türbanı üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliği onaylandı ama kavga bitmedi. CHP, Anayasa Mahkemesi için gerekli imza desteğini buldu, MHP ise AK Parti'yi bekliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP mahkeme kapısında MHP ise AKP'yi gözlüyor
MHP Ek 17 için beklemede
Türbana üniversitelerde serbestlik getiren anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından, MHP, YÖK Kanunu Ek 17'inci maddenin de değiştirilmesi için AKP'yi beklemeye başladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Parlamentoda ve komisyonlarda gündem belirleyecek çoğunluk AKP'de. Biz Genel Başkanımızın da ifade ettiği şekilde mutabakat noktasında bekliyoruz" dedi.

AK PARTİ KARARSIZ
Türbanın bağlama şeklini tarif eden ve "çene altı" formülünü getiren Ek 17'inci madde değişikliği, Anayasa değişikliği ile aynı zamanda TBMM Başkanlığı'na sunulmuş, ancak, Anayasa'da değişikliği gerçekleştirilmeden hayata geçirilemeyeceği için Milli Eğitim Komisyonu'nda bekletiliyordu. CHP anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklamıştı. AKP'de hakim görüş bu maddenin "Anayasa Mahkemesi sürecinin de tamamlanmasından sonra gündeme getirilmesi" şeklinde. MHP ise Ek 17'nin hemen çıkarılmaması durumunda üniversitelerde kaos yaşanacağını düşünüyor.