kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP: Durdurun

Sınır ötesi kara harekâtına siyasi partiler içinde tek karşı çıkan DTP oldu. DTP'li Demirtaş, "Tavrımız başından beri belli, karşıyız. Çözüm var" dedi..
Sınır ötesi kara harekâtına siyasi partiler içinde tek karşı çıkan DTP oldu. DTP'li 5 milletvekili ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "Tavrımız baştan beri belli, karşıyız. Kürt sorununu diyalogla kalıcı olarak çözme şansı vardı" dedi. Operasyon için aylardır psikolojik harekat yürütüldüğünü ve kendilerinin de buna maruz kaldığını iddia eden Demirtaş, "Manipüle edilerek sanki DTP savaş yanlısıymış gibi gösterildi. Türkiye adım adım bölgesel bir savaşın içine çekilirken buna karşı çıkan sadece DTP'dir" dedi. Demirtaş şöyle dedi:

'BAŞKA SEÇENEKLER VAR'
"Gencecik evlatları bu karda kışta sınırın ötesine göndermek, tezkereye el kaldırmaya benzemez. Halen geç değil, başka seçenekler hükümet tarafından kullanılmamıştır. Operasyonun tek hedefinin PKK olduğundan da şüpheliyiz. Operasyonun çözüm değil kaosu, savaşı getireceğinden kaygı duyuyoruz." Demirtaş, ülke içinde de "negatif bir süreç başladığını" ileri sürerek "yeniden şiddet ortamı canlandırılacak, genç insanlar ölecek, bölgesel savaş ve kaos tehlikesi ortaya çıkacak ve halkın ödediği vergiler operasyona harcanacak" dedi.