Yapılışı: Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kâselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp, civcivin ayak kısımlarını oluşturmak için, tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin. İki adet damla çikolata ile göz yapın. Bekletmeden servis yapın.
Malzemeler (8 kişilik)
Muhallebisi için:
* 10 çorba kaşığı toz şeker
* 3 adet yumurta sarısı
* 1.5 su bardağı su
* 1 adet limon suyu
* 3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
* 1 su bardağı hindistancevizi
* 20 adet kuru kayısı
* 1 çorba kaşığı damla çikolata
Yayın tarihi: 22 Şubat 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/22/cm/haber,76486896F9BE4B1BB92F8618F8EB0128.html
Tüm hakları saklıdır.