kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Konya'nın ilginç yemek gelenekleri

06.01.2008
Konya'nın kurallaşmış pek çok 'yemek takımı' var. İki tuzlu bir tatlı takımı, düğün pilavı, çebiç ziyafeti, komşu kaldırma, yat geber ekmeği bunlardan bazıları. Örneğin, iki tuzlu bir tatlı takımı, eskiden 100 çeşit yemeğe kadar çıkan bir mönüymüş. Genellikle saraylarda yapılırmış. Yat geber ekmeğinin hikâyesini ise şöyle anlatıyor Nevin Halıcı: "Akşam yemeği çok eskilerde gün batmadan yenirdi. Fakat uzun kış gecelerinde insanlar oturdukça acıkırdı. O yüzden yatmadan önce 'Bir yat geber ekmeği yiyelim,' derlerdi. Kıyma kavurmaları, ciğer kavurmaları, kuru üzümler, kavunlar, sebze meyveler... Allah ne verdiyse yer yatarlardı."