Şu an
17 Şubat 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
17 Şubat 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' gerekçesiyle kapatılıyor, içki reklamları vergi kapsamına alınıyor, dizi ve filmlerde içkili sahneler sansürleniyor... Oysa içkinin zararlarıyla mücadelede yapılması gereken içki içme kültürünü öğretmektir. 30 yıldır yazları Çeşme'ye giderim. ...
Yaşam dosyaları
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
2008 için yıldızlar ne diyor?
2008 yılında sizi neler bekliyor, yıldızlar sizin için ne öngörüyor? Yeni bir aşk mı, yeni bir iş...
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze yenilebilecek çikolata butiklerinin sayısı ülkemizde artıyor. Gerçek tutkunları da kakaonun kökenlerini bile araştırıyor. Yıllar önce Avrupa'da bir süre öğrenci olarak bulunduğum sırada dolaştığım kentlerde çikolata butiklerine içim giderdi. ...
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de yemeklerin önce göze hitap etmesi beklenir. Büyük bir titizlikle hazırlanan suşiler, soya fasulyeleri tabağa o kadar özenle yerleştirilir ki görenler doyar. Dünyanın yeme içme merkezi New York, Avrupa'nınki ise Londra'dır bana göre... ...
Balık restoranında mönü isteme raconu
Ülkemizdeki lüks balıkçılarda mönünün yerini mostra tezgâhları ve meze tepsileri alıyor. Balık restoranlarını dolaştık ve işin erbaplarına sorduk: "Bize niye mönü vermiyorsunuz?". 'Türk insanı bonkördür.' Bunu biz değil, balık restoranlarının işletmecileri söylüyor. ...
Yemek kitapları iştah açıyor
Pratik tarifleri ve renkli fotoğraflarıyla iştah açan yemek kitapları, yeme içme meraklılarının yardımcısı haline geldi. Yeme içme dünyasındaki gelişmelerin önemli bir göstergesi de kitabevlerinin raflarını süsleyen yemek kitaplarının sayısıdır. ...
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Paris'ten sonra Londra'da da açılan 'Dans le Noir?' ('Karanlıkta mı?') adlı restoranda, tamamen karanlık bir ortamda yemek yemek ilginç ama hiç de kolay değil. Görmeyen garsonların çalıştığı restoranda, yemeklerin ne olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Bugüne dek pek çok restoranda yemek yedim. ...
Komşular aşure bekler
İçinde 41 çeşit malzeme olması gereken, hemen her evde pişirilip din ayrımı gözetmeksizin bütün komşuların birbirine ikram ettiği aşureyi sevmeyen yoktur. Laik mahalle baskısı yüzünden evde dua okutmaktan çekinenlerle böyle bir baskının olmadığını öne sürenler arasında hararetli tartışmaların ...
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Konyalı gurme ve yemek yazarı Nevin Halıcı, Hz. Mevlana'nın şehrinde 'Mutfak Dostları'nı ağırladı. Onları, Mevlana'nın sofrasını süsleyen yemeklerin yanı sıra Konya'nın ilginç yemek gelenekleriyle de tanıştırdı. Biz de bu 'ziyafeti' yerinde izledik. ...
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Ege'nin en renkli pazarlarından Tire'deki kira uygulaması, İstanbul'daki Kadınlar Pazarı'nın 'kentsel dönüşüm' için kapatılacak olması, pazar yerlerinin geleceğini tehlikeye soktu. Size bir soru sormak istiyorum: Hijyenden yana mısınız, yoksa sağlıksız, pis olandan yana mı? "Bu ne biçim soru; tabii ...
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yılbaşı gecesini evde geçirmenin birçok avantajı var. Kendi hazırladığınız yemekleri yerken, sevdiklerinizle istediğiniz müziği dinleyip sohbet ederek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca dışarıda gereksiz yere para harcamamış da olursunuz. ...
Diğer Gurme Haberleri
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Hem kızarız hem yeriz
Çayın yemekle buluşması
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
İspanyollar yemek için yaşar
Yazarlar
AHMET ÖRS
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' ...
Ecevit Kılıç
Öncel Öziçer
Turgay Noyan
Turgay Noyan
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
İnternet her şey gibi modayı da değiştiriyor
Lüks markaları online satan siteler, her yıl kârlarını ikiye katlıyor. Net-a-porter gibi başrol oyuncuları ise, modanın ...
Sakla yumurtanı, gelir zamanı
Kendinizi anne olmaya henüz hazır hissetmiyor ya da "Doğru erkekle karşılaşmadım," diyorsanız, fazla geç olmadan ...
Valizimi kendim hazırladım
Erkeklerin, bir seyahate giderken valizlerini gençken annelerine, sonraki yıllarda eşlerine ya da kız arkadaşlarına ...
Teknoloji
Dünyadaki her 6 kişiden biri 2007'de cep telefonu satın aldı
Dünyada her 6 kişiden biri cep telefonu alırken, Asya, Afrika ve Ortadoğu büyümenin motoru oldu. ...
İşte gözde teknolojik oyuncaklar
Geçen yılın en çok ilgi gören elektronik cihazı, Nintendo Wii oyun konsolu oldu. Bilişim dünyasının önde gelen ...
Film ve müzik indirenlerin bağlantıları kesilecek
İngiltere'de internetten film ve müzik indirenlerin bağlantılarının servis sağlayıcılar tarafından kesilmesini öngören ...