kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barusso ilk idmanına çıktı

Yeni Haber
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Konyaspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılıların yeni transferi Ahmed Barusso da Afrika Uluslar Kupası maçlarının ardından gece yarısı geldiği İstanbul'da, bugün takımıyla ilk antrenmanına çıktı. ..
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından gruplara ayrılarak teknik ve taktik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu sırada kalecilere, takımdan ayrı özel bir antrenman yaptırıldı.

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Ahmed Barusso da Afrika Uluslar Kupası maçlarının ardından gece yarısı geldiği İstanbul'da, bugün takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Antrenmana, tedavisi tamamlanan Serkan Çalık da katıldı.

Galatasaray'da sakatlıktan çıkan oyuncular ile UEFA Kupası maçında görev almayan oyuncular, bu akşam antrenör Cevat Güler yönetiminde bir antrenman daha yapacak.

Sarı-kırmızılılar, yarın sabah basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanın ardından, öğle saatlerinde uçakla Konya'ya gidecek.

VE BARUSSO İSTANBUL'DA

Galatasaray Kulübü'nün yeni transferi Ganalı futbolcu Barusso, İstanbul'a geldi.

Galatasaray'ın, devre arasında İtalya'nın Roma Kulübü'nden kiraladığı Ahmed Barusso, saat 00.35'te Atatürk Havalimanı'nda karşılandı.

Ganalı futbolcu, havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden çıkışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

BARUSSO BASINA TANITILDI

Galatasaray Kulübü'nün, İtalya'nın Roma Kulübü'nden sezon sonuna dek kiraladığı Ganalı futbolcu Ahmed Barusso, basına tanıtıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in de hazır bulunduğu törende, Ahmed Barusso, basın mensupları için sözleşmeye imza attı.

Ahmed Barusso ve kulübü Roma ile daha önce anlaşmaya vardıklarını belirten Adnan Sezgin, Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle Barusso'nun gecikmeli olarak takıma katıldığını belirterek, ''Barusso dün gece itibariyle İstanbul'a geldi ve ilk antrenmanına çıktı. Hem kulübümüze hem de kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Kiralık olarak bu transferi gerçekleştirdik ve sezon sonunda da transfer önceliği yine bizde. Umarım iyi giden takımımıza bir katkı da ondan gelir'' diye konuştu.

BARUSSO: ''KENDİME YER BULACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM''

İmza töreninde 15 numaralı formayı giyen Ahmed Barusso, Galatasaray'da kendisini göstermek istediğini söyledi.
Ağır sayılabilecek bir sakatlık geçirdiğini ve önemli yıldız oyuncuları bulunan Roma'da forma şansı bulamadığını aktaran Barusso, ''Bu durumu kabullenmem gerektiğini düşünüyorum. Roma Kulübü Başkanı bana böyle bir teklif geldiğini söylediğinde oturup konuştuk. Galatasaray'ın büyük bir kulüp olduğundan bahsettik. Bu da benim gelmemde etkili oldu. Takımın taktiksel anlayışı içinde kendime yer bulacağımı düşünüyorum. Gelmemde asıl etkili olan şey de bu'' şeklinde konuştu.

''GELMEDEN ÖNCE BİR ÇOK OYUNCUYLA KONUŞTUM''

Ahmed Barusso, Galatasaray'la anlaştıktan sonra aralarında Galatasaraylı Nonda ve Song ile Fenerbahçeli Appiah'ın da bulunduğu birçok oyuncuyla konuştuğunu belirtti.

Tüm görüşmelerinde Galatasaray ile ilgili çok güzel şeyler anlatıldığını dile getiren Ganalı futbolcu, ''Özellikle genç oyunculara kendilerini gösterme şansı tanıyan bir yapısının olduğu söylendi bana. Elimden geleni yapıp, takıma faydalı olmaya çalışacağım. Kendimi gösterme imkanı bulacağımı düşünerek buraya geldim'' ifadelerini kullandı.

''TEKNİK DİREKTÖR, TAKIMLA İLGİLİ EN İYİ ŞEYİ BİLİR''

Galatasaray'da forma şansı bulup bulamayacağı konusunda nasıl bir fikri olduğunun sorulması üzerine Barusso, ''Takımlarda en az 25 oyuncu bulunuyor. Bir maç için 18 oyuncu seçiliyor ve bunların içinden de 11 kişi maçın başında sahaya çıkabiliyor. Bu işin doğasında oynayamamak da var'' diye konuştu.Ganalı futbolcu, ''Bir teknik direktör kadrosundaki oyuncuların özelliklerini en iyi şekilde tanıyarak kadrosunu yapar. Oyuncuların yapması gereken, her hafta ilk 11'de oynamayabileceklerini de düşünerek çalışmaktır. Teknik direktör, takımla ilgili en iyi şeyi bilir. Biz de tercihlere saygı gösterip, tercihlerden biri olmak için çalışmalıyız'' dedi.

''SABIRSIZLANIYORUM''

Galatasaray'la anlaşmasının ardından basında, Roma'ya geri dönmek için mücadele edeceği şeklinde haberlerin yer aldığının sorulması üzerine de Barusso şunları söyledi:

''Bu şimdi alınması gereken bir karar değil. Ama karar alma günü geldiğinde, elimden geldiğince iyi düşünmeye çalışacağım. Galatasaray takımı ile birlikte başarılara ulaşmak için sabırsızlanıyorum. Öncelikli hedefim bu. Başarılar isteyen oyunculardan kurulu bir takımda olduğumu biliyorum. Sezon sonunda da Galatasaray'da devam etmemem için hiçbir neden göremiyorum'' diye konuştu.

Ayrıca, bir lakabının bulunmadığını kaydederek kendisine Barusso ya da Ahmed denilebileceğini söyleyen Ganalı oyuncu, Fenerbahçe ile yapacakları derbinin Galatasaray için büyük önemi olduğunun söylenmesi üzerine de, ''Derbi maçların psikolojilerinin farklı olduğunu bilmek lazım. Mücadele hırsından çok, kazanma hırsı ortaya çıkar ve derbi kazanış bir takımın oyuncuları da kendilerini Dünya Kupası'nı kazanmış gibi hisseder. Önümüzdeki Fenerbahçe derbisinde iyi oynayacağımıza ve kazanacağımıza inanıyorum, temennimiz bu'' diyerek sözlerinin tamamladı.Barusso daha sonra sarı-kırmızılı formayla basın mensuplarına poz verdi.
Haberin fotoğrafları
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 22 15 5 2 48 23 50
2 Galatasaray 21 14 6 1 45 17 48
3 Sivas 21 14 2 5 33 17 44
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 21 13 4 4 31 20 43
5 Kayseri 21 10 8 3 32 17 38
6 Denizli 21 8 5 8 28 27 29
7 Trabzon 21 8 4 9 29 27 28
8 G.B. Oftaş 21 7 6 8 23 23 27
9 Ankaragücü 21 6 7 8 21 28 25
10 Gaziantep 21 7 4 10 24 32 25
11 Konya 21 7 4 10 25 37 25
12 İ.B.B. Spor 21 6 6 9 26 28 24
13 Ankaraspor 21 5 8 8 21 23 23
14 Bursa 21 5 8 8 20 24 23
15 G.Birliği 21 5 6 10 26 31 21
16 Ç.Rize 22 6 3 13 24 46 21
17 V.Manisa 21 5 5 11 29 39 20
18 Kasımpaşa 21 2 3 16 15 41 9
20:00
Ç.Rizespor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Ç.Rize 2  
  Fenerbahçe 4  
 G.B. Oftaş -  
  Sivas -  
 Bursa -  
  İ.B.B. Spor -  
 Beşiktaş -  
  Ankaraspor -  
 Kayseri -  
  Gaziantep -  
 V.Manisa -  
  G.Birliği -  
 Kasımpaşa -  
  Denizli -  
 Ankaragücü -  
  Trabzon -  
 Konya -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Fenerbahçe Bursa  
 Galatasaray Kasımpaşa  
 Ankaraspor Kayseri  
 Denizli Beşiktaş  
 G.Birliği Konya  
 Trabzon V.Manisa  
 Gaziantep G.B. Oftaş  
 Sivas Ç.Rize  
 İ.B.B. Spor Ankaragücü