kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mehmet Ağar konuştu

Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, hakkında, Danıştay 1. Dairesi'nin Susurluk skandalı nedeniyle yeniden yargılanmasına ilişkin verdiği kararı, "Kargadan korkan darı ekmez, Allah'ın dediği olur" olur şeklinde değerlendirdi.

Cuma namazını Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde kılan Mehmet Ağar, cami çıkışında basın mensuplarının Danıştay 1. Dairesi'nin Susurluk skandalı nedeniyle hakkında yeniden yargılanmasına karar vermesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Önce soruları cevaplamak istemeyen Mehmet Ağar, ısrarlı sorular üzerine Ağar, bugüne kadar vicdan ve huzur içerisinde devlet hizmetini yerine getirdiklerini söyledi. Ağar, "Bizim her türlü faaliyetlerimiz adli ve idari denetime tabidir. Şu an yargı süreci yürüyor. Belki kırk defa söyledim yine söylüyorum; kargadan korkan darı ekmez." şeklinde konuştu.

"Şeref ve namusumuzla hizmetimizi yaptık" diyen Mehmet Ağar, hukuk devleti olan Türkiye'de herşeyin hesabını vereceğini söyledi.

Bir takım çevrelerin bu konudaki heveslerinin kendisini güldürdüğünü belirten Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye'de adalet de var, hakim de var. Türkiye'de vicdan da var. Biz yürüdüğümüz yolda dimdik yürüdük ve yürümeye de devam edeceğiz. Allah'ın dediği olur."

Konuşmasının ardından Mehmet Ağar, Dolmabahçe meydanında ilköğretim okulu öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

(CİHAN)