kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Bahşişle rüşveti birbirine karıştırmayın'

AA
Yeni Haber
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Bahşiş ile rüşveti bir birine karıştırmamak lazım. Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız'' dedi.

Antalya'da düzenlenen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2007 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2008 yılı hedefleriyle ilgili toplantıda konuşan Özak, daha sonra gazetecilerin, tapu dairelerinde yaşanan yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Tapu kadastro çalışanlarının, yıllardır Türkiye'nin her metre karesinde fedakarca hizmet verdiğini dile getiren Özak, kurumun da, en güvenilir ve çalışkan kurumlardan biri olduğunu kaydetti.

Özak, ''Çok az da olsa, böyle sorunlar yaşayabiliriz. Ama bunu abartmamak lazım. Bugün giderek güvenilirlik derecesi artan kurumlarımızdan biri. Bu bakımdan bu konuya gazetelere yansıyan tarafıyla değil de genel anlamda bakarsak, gerçekten çok güvenilir, çok başarılı, 150 yıldır bu ülkeye hizmet veren bir kurumumuz'' dedi.

'Döner sermayeden çalışanlara ek ödeme yapılması durumunda iddiaların ortadan kalkıp kalkmayacağına' ilişkin soru üzerine Özak, tapu ve kadastro çalışanlarının döner sermayeye çok katkıda bulunduklarını ve döner sermayeden hak ettikleri parayı almaları gerektiğini ifade etti.

Bu konunun Bakanlar Kurulunda da gündeme geldiğini dile getiren Özak, 'eşit işe eşit ücret' konusunda bir sorun yaşandığını kaydetti.

Özak, ''Bunu hükümetimiz düzeltmeye çalıştı. Biliyorsunuz ki ilk defa Cumhuriyet tarihinde, 219 bin geçici işçiye kadro verdik. Bu inanılmaz bir reform. İnşallah bu dönemde Ulaştırma Bakanlığımızla beraber mevcut yasanın içinde döner sermayeden alınacak paylar konusunda tapu kadastro çalışanlarının gecikmiş haklarını vereceğiz'' dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı'nın bugün gazetelere yansıyan demeciyle ilgili sorulara karşılık Özak, ''Bahşiş ile rüşveti birbirine karıştırmamak lazım. Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız. Bunları savunamayız'' diye konuştu.

Her meslek dalında, her yörede, her kurumda bir takım sorunlar olabileceğini vurgulayan Özak, ''Bunları asgariye indirmek bizim görevimiz ve Türkiye'nin son 5 yılına bakarsanız, daha da asgariye indireceğiz. Merak etmeyin. Kendi alanımızda yaptığımız çalışmalar var, her şeyi de açıklamak zor tabii'' şeklinde konuştu.

Sorunların eğitimle çözüleceğini kaydeden Özak, ''bardağın dolu tarafına da bakmak gerektiğini'' kaydetti.