kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

16 yaşında 230 kilo!

Yeni Haber
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da obezite hastalığı yüzünden 16 yaşında 230 kilo ulaşan genç kız, geceleri evde herkes yatağında uyurken oturduğu yerde uyumaya çalıyor.

Yaşıtları ile gezip dolaşamadığı için gözyaşlarını tutamayan genç kız, üzerine giyebilecek kıyafet dahi bulamıyor. Genç kızın gündelik ihtiyaçlarını ise annesiyle ablası karşılıyor.

Antakya'nın Saraykent Mahallesi'nde 9 çocuklu Mustafa ile Selma Bayır'ın 16 yaşındaki kızı Azize'nin, kilosundan dolayı ayaklarının tabanı nasır bağlamış.

Kapıdan geçmeye zorlanan ve yürürken küçük çocuk gibi adımlar atan Azize Bayır, bu günde kadar birçok hastane ve doktor dolaşmış.
Maddi durumları iyi olmadığı için özel doktorlara tedavi olmaya gidemeyen Azize'nin tırnaklarını annesi kesiyor, banyosunu ise ablası Aymer yaptırıyor.

Yaşıtları ile bir araya geldiğinde gözyaşlarını tutamayan Azize, "16 yaşındayım. 16 yaşıma kadar ne rahat bir insan gibi yatabildim ne koşabildim ne de gezebildim. Arkadaşlarım yeni bir kıyafet aldıklarında yanıma geliyorlar. 'Nasıl yakışmış mı' dediğinde kendimi tutamıyorum. Onlara bakmakla yetiniyorum. Yatamıyorum. Uykumu oturarak almaya çalıyorum. Antakya'da gitmediğim hastane kalmadı. Herkes paralı doktor öneriyor. Babam da sakat çalışamıyor." dedi

ANNE, KIZINA KIYAFET BULAMAKTA ZORLANIYOR

Azize'nin annesi Selma Bayır, kızına kıyafet bulmakta zorlandığını belirterek, "Komşular elbise veriyor. Yemek veriyor. Bazen de çöpleri karıştırıyorum. Kızıma giyim yetiştiremiyorum. Ona kıyafet bulamıyorum. Zaten durumumuz da yok. Babasının ayağı sakat." şeklinde konuştu.
2005 yılında şeker hastalığından dolayı ayağının kesildiğini söyleyen baba Mustafa Bayır, o yıldan bu yana kızını doktora götüremediğini aktardı.

Önceki yıllarda bir kez Ankara'ya doktora götürdüğünü hatırlatan Bayır, ancak tahlil sonuçlarından bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.
Daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Hastanesi'ne tedavi için kızını götürdüğünü hatırlatan Bayır, buradan da bir netice alamadıklarını vurguladı.

CİHAN