Şu an
3 Şubat 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
3 Şubat 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de yemeklerin önce göze hitap etmesi beklenir. Büyük bir titizlikle hazırlanan suşiler, soya fasulyeleri tabağa o kadar özenle yerleştirilir ki görenler doyar. Dünyanın yeme içme merkezi New York, Avrupa'nınki ise Londra'dır bana göre... ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Balık restoranında mönü isteme raconu
Ülkemizdeki lüks balıkçılarda mönünün yerini mostra tezgâhları ve meze tepsileri alıyor. Balık restoranlarını dolaştık ve işin erbaplarına sorduk: "Bize niye mönü vermiyorsunuz?". 'Türk insanı bonkördür.' Bunu biz değil, balık restoranlarının işletmecileri söylüyor. ...
Yemek kitapları iştah açıyor
Pratik tarifleri ve renkli fotoğraflarıyla iştah açan yemek kitapları, yeme içme meraklılarının yardımcısı haline geldi. Yeme içme dünyasındaki gelişmelerin önemli bir göstergesi de kitabevlerinin raflarını süsleyen yemek kitaplarının sayısıdır. ...
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Paris'ten sonra Londra'da da açılan 'Dans le Noir?' ('Karanlıkta mı?') adlı restoranda, tamamen karanlık bir ortamda yemek yemek ilginç ama hiç de kolay değil. Görmeyen garsonların çalıştığı restoranda, yemeklerin ne olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Bugüne dek pek çok restoranda yemek yedim. ...
Komşular aşure bekler
İçinde 41 çeşit malzeme olması gereken, hemen her evde pişirilip din ayrımı gözetmeksizin bütün komşuların birbirine ikram ettiği aşureyi sevmeyen yoktur. Laik mahalle baskısı yüzünden evde dua okutmaktan çekinenlerle böyle bir baskının olmadığını öne sürenler arasında hararetli tartışmaların ...
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Konyalı gurme ve yemek yazarı Nevin Halıcı, Hz. Mevlana'nın şehrinde 'Mutfak Dostları'nı ağırladı. Onları, Mevlana'nın sofrasını süsleyen yemeklerin yanı sıra Konya'nın ilginç yemek gelenekleriyle de tanıştırdı. Biz de bu 'ziyafeti' yerinde izledik. ...
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Ege'nin en renkli pazarlarından Tire'deki kira uygulaması, İstanbul'daki Kadınlar Pazarı'nın 'kentsel dönüşüm' için kapatılacak olması, pazar yerlerinin geleceğini tehlikeye soktu. Size bir soru sormak istiyorum: Hijyenden yana mısınız, yoksa sağlıksız, pis olandan yana mı? "Bu ne biçim soru; tabii ...
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yılbaşı gecesini evde geçirmenin birçok avantajı var. Kendi hazırladığınız yemekleri yerken, sevdiklerinizle istediğiniz müziği dinleyip sohbet ederek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca dışarıda gereksiz yere para harcamamış da olursunuz. ...
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Celal Bayar onun restoranında yemek yiyebilmek için 17 dakika kuyrukta bekledi; Gorbaçov, Jacques Chirac onun etlerinin tadına bakmadan İstanbul'dan gitmedi. En lezzetli etin Trakya'da yetiştiğini söyleyen Beyti Güler'den kurban bayramı için öneriler aldık. ...
Hem kızarız hem yeriz
Her gün sofralarında afiyetle et yiyenlerin bayramda kurban kesimini eleştirmelerine ne demeli? Asıl tartışılması gereken kurbanın hangi ortam ve koşullarda kesildiği olmalı. Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bırakıyoruz. ...
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur yemeklerine eklemeyi hiç denediniz mi? Yaseminli, limonlu ya da yeşil çaylı soslarla hazırlanan yemeklerin lezzeti, çayın alıştığımız gibi yalnızca bir 'eşlikçi içecek' olmadığını ispatlıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
İspanyollar yemek için yaşar
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Şeflerin dünya turu
'Risottonun kralını yaparım'
Yazarlar
AHMET ÖRS
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de ...
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
İlkbaharda her kadın bir masal kahramanı
Büyük çiçek desenleri, abartılı süslemeler, masal dünyasından çıkmış gibi görünen elbiseler... ...
İkinci bahar yaşıyor ömrüm!
'İhtiyarlar' artık köşelerine çekilip sayılı günlerini beklemiyor; yaşlılara özel süpermarketler, 'ihtiyar parkları' ve ...
Bu tişörtleri giymek cesaret ister
Üniversite öğrencileri, ağza takılan sözleri veya öfkeleri, tişörtlere yazarak hayatlarını deşifre ediyor. ...
Teknoloji
Cep telefonları yakında garaj kapısını da açabilecek
Günlük hayatın olmazsa olmazları arasında yer alan cep telefonlarıyla, bir süre sonra garaj kapısını açmak da mümkün ...
Ucuz diye bayatlamış dizüstü aldık
Türkiye'de satılan dizüstü bilgisayarların yarısı bin YTL'nin altında. Kampanyalarda ucuz olduğu için ilgi gören dizüstü ...
"Sevgililer günü" virüsü!
ABD'li antivirus firması Panda, 14 Şubat'taki 'Sevgililer günü' yayılması için yazılmış iki yeni bilgisayar virüsü ...