Karaciğer için yoğurt yiyin
Karaciğerinizin, kanınızı filtrelemekten yağların sindirilmesini sağlayan safrayı salgılamaya kadar birçok işlevi vardır. Düzenli olarak meyve ve yoğurt yiyenlerin karaciğer kanserine yakalanma riski, sağlığı için hiçbir şey yapmayanlara göre daha az. Karaciğerinizin sağlığı için çok fazla meyve ve yoğurt tüketmenize gerek yok, az miktarda yemeniz bile yeterli. Karaciğeri dışında farklı tıbbi sorunları olup haftada yarım fincan yoğurt ve en az 150 gram meyve yiyen kişilerin karaciğer kanserine yakalanma riskleri daha düşüktür. Araştırmacılar yoğurdun karaciğer sağlığı için neden çok faydalı olduğunu henüz kesin olarak tespit edememişler. Bunun sebebi yoğurt, süt ve yumurtada bulunan hayvansal gıda kaynaklı bir A vitamini olan retinol olabilir. Retinolün karaciğer kanserini düşürmekte etkili olduğu biliniyor.
Yayın tarihi: 29 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/29/gny/haber,CE5AC6A75065449B959BE1AB6375DC37.html
Tüm hakları saklıdır.