kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hüsnü Akhan, Durmuş Yılmaz ve Aclan Acar’ın gündeminde Merkez’in İstanbul’a taşınması vardı.

Fransız kuru ekmek verdi liderler Türk gecesine aktı

Davos'un kapanış galasını düzenleyen iki ülkeden Fransa'nın daveti 23.00'te başlayınca davetliler, Türk gecesinde eğlenmeyi tercih etti..
İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun (World Economic Forum-WEF) kapanışındaki Türk ve Fransızların yaptığı iki ayrı galadan iş ve politika dünyasının önde gelenleri Türk Galası'nı seçti. Dünya Ekonomik Forumu, kapanış galasıyla son buldu. Organizasyonunu Türkiye ile Fransa'nın üstlendiği önceki akşam yapılan kapanış gecesinden yalnızca yarım saat görüntü alınmasına izin verildi. Gala gecesinde, sanatçı Demet Tuncay, Kenan Doğulu, Burhan Öcal sahne alırken semazenler de gösteri sundu.

1.6 MİLYON EURO'YA MALOLDU
Türk özel sektörü tarafından organize edilen ve 1.6 milyon Euro'ya mal olan "360 Derece" başlıklı "Türk Gala Gecesi"nden tüm davetliler memnun ayrıldı. Fransız Gala Gecesi'nin yerel saatle 23.00'te başlaması ve gala başlayana kadar sadece Fransız fırınından ekmek ikramı yapılması nedeniyle tüm davetliler, Fransızların salonundan geçerek ulaşabildikleri Türk Galası'na akın etti. Davetin ana sponsorları olarak Türk işadamları Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer ve DYH Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın gelenleri karşıladığı ve sıkı güvenlik önlemleri alınan davette diğer sponsorların başkan ve CEO'larıyla da Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan gibi simalar ilgilenenler arasındaydı. Türk Galası, Forum'un geleneksel kapanış konserinden sonra saat 20.30'da başlamasına karşın Fransızların "saat 23.00'e randevu" vermesi birçok katılımcının Türk Gecesi'ne akınına neden oldu. Hatta gecede Fransız bir işadamının "Fransız gecesine ne oldu" şeklindeki sorulara "23.00'te başlayacakmış şimdilik orada kuru ekmek var" diyerek yanıt verdiği kaydedildi. Danışmanı Cüneyd Zapsu aracılığıyla 'Türk Gecesi'ne katılma sözü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti düzenleyenlere bakanlar ve özel sektörün en iyi şekilde temsil edeceğine ilişkin mesaj ilettiği belirtildi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'un bu nedenle ilk gelenler arasında yer alması dikkat çekti. Birçok katılımcının yıllardır katıldığı Davos'ta bu kadar ince ve şık olmadığını söylediği gecede Vakko'nun siyah ve dore renkleriyle tasarladığı mekân, yuvarlak siyah barı, tavandan sarkan avizeleriyle güzel bir atmosfer oluşturdu.