kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yusuf Yaran'ın mutfağından Chocolate Calamansi

30.09.2007
Malzemeler:
*
Yarım bardak pasta kreması

* İki sofra kaşığı tuzsuz tereyağı

* Bir çay kaşığı mısır şurubu

* 250 gram dilimleniş çikolata

* İki çay kaşığı rendelenmiş calamansi (lim limonu) özü

Üst kaplaması için:
*
100 gram dilimlenmiş çikolata

* Yarım bardak pasta şekeri

* Bir buçuk çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı: Krema, tereyağı ve mısır şurubunu bir kaba koyarak orta ateşte 15 dakika kaynatın. 250 gram çikolatayı karışımın içine hafifçe serpiştirin. Beş dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra calamansi ya da lim limonunu karışıma ilave edin. Karışımı bir kâseye alın. Buzdolabında 45 dakika tutun. Her 15 dakikada bir karıştırın. 45 dakika sonunda karışım sert bir hale gelecektir. Buz kapları ve kaşık kullanarak karışımdan yuvarlak toplar oluşturun. Topları ayrı bir kaba yerleştirin. Tekrar dinlenmeye bırakın. Üst kaplaması için pasta şekeri ve zencefili bir kaba koyarak karıştırın. Topları buzdolabından çıkarın. Ardından hazırlamış olduğunuz kaplamayı topların üzerine yerleştirin. Beş dakika daha buzdolabında tuttuktan sonra servis edin.