Şu an
21 Ocak 2008 - Pazartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
20 Ocak 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Bugüne dek pek çok restoranda yemek yedim. Gittiğim yerlerde yediklerimi yazmam gerektiğinde, her seferinde fotoğrafçı arkadaşlarımın çektiği görüntüleri sizlerle paylaşabildim. Ancak geçtiğimiz hafta bir akşam yemeği ve viski tadımı için Londra'ya uçarken, buradaki izlenimlerimi sizlere hangi görüntülerle sunacağımı kara kara düşünüyordum...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Komşular aşure bekler
İçinde 41 çeşit malzeme olması gereken, hemen her evde pişirilip din ayrımı gözetmeksizin bütün komşuların birbirine ikram ettiği aşureyi sevmeyen yoktur. Laik mahalle baskısı yüzünden evde dua okutmaktan çekinenlerle böyle bir baskının olmadığını öne sürenler arasında hararetli tartışmaların ...
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Konyalı gurme ve yemek yazarı Nevin Halıcı, Hz. Mevlana'nın şehrinde 'Mutfak Dostları'nı ağırladı. Onları, Mevlana'nın sofrasını süsleyen yemeklerin yanı sıra Konya'nın ilginç yemek gelenekleriyle de tanıştırdı. Biz de bu 'ziyafeti' yerinde izledik. ...
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Ege'nin en renkli pazarlarından Tire'deki kira uygulaması, İstanbul'daki Kadınlar Pazarı'nın 'kentsel dönüşüm' için kapatılacak olması, pazar yerlerinin geleceğini tehlikeye soktu. Size bir soru sormak istiyorum: Hijyenden yana mısınız, yoksa sağlıksız, pis olandan yana mı? "Bu ne biçim soru; tabii ...
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yılbaşı gecesini evde geçirmenin birçok avantajı var. Kendi hazırladığınız yemekleri yerken, sevdiklerinizle istediğiniz müziği dinleyip sohbet ederek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca dışarıda gereksiz yere para harcamamış da olursunuz. ...
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Celal Bayar onun restoranında yemek yiyebilmek için 17 dakika kuyrukta bekledi; Gorbaçov, Jacques Chirac onun etlerinin tadına bakmadan İstanbul'dan gitmedi. En lezzetli etin Trakya'da yetiştiğini söyleyen Beyti Güler'den kurban bayramı için öneriler aldık. ...
Hem kızarız hem yeriz
Her gün sofralarında afiyetle et yiyenlerin bayramda kurban kesimini eleştirmelerine ne demeli? Asıl tartışılması gereken kurbanın hangi ortam ve koşullarda kesildiği olmalı. Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bırakıyoruz. ...
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur yemeklerine eklemeyi hiç denediniz mi? Yaseminli, limonlu ya da yeşil çaylı soslarla hazırlanan yemeklerin lezzeti, çayın alıştığımız gibi yalnızca bir 'eşlikçi içecek' olmadığını ispatlıyor. ...
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Bu yıl Ayvalık'ta üçüncüsü düzenlenen 'Zeytin Hasat Günleri'nde yerel üreticilerin birbirinden güzel zeytinyağları tadıldı. Devletimiz de AB üyelerinin kendi zeytincilerine yaptığı desteğin yarısını üreticilerimize sağlarsa, kimse bizim zeytinlerimizi ve zeytinyağlarımızı tutamaz. ...
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dünyada tam 159 ülkede genç şarapları içme sezonu başladı. Fransa'da Beaujolais şaraplarının başlattığı bu uygulamaya, Türkiye'de de Kavaklıdere firması Primeur şaraplarıyla katıldı. Birkaç ay içinde tüketilmesi gereken bu şarapların meyvemsi ve hafif bir tadı var. ...
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
750 gramı 143 bin avroya satılıyor, toplamaya köpek ve tüfeklerle gidiliyor. Görüntüsü yamuk bir patatesi andıran ama dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan beyaz trüf mantarının kokusu bile para ediyor. Tadı biraz acımtırak. Aslında fazla aroması da yok gibi. Ancak kokusu oldukça yoğun. ...
Diğer Gurme Haberleri
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
İspanyollar yemek için yaşar
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Şeflerin dünya turu
'Risottonun kralını yaparım'
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
'Dünya' restoranları yolda...
Yazarlar
AHMET ÖRS
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Paris'ten sonra Londra'da da açılan 'Dans le Noir?' ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Atilla Dorsay
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Siz hâlâ 'bebekayı'na çıkmadınız mı?
Balayının tadı damağında kalan çiftlere iyi haber! Artık iyice yaygınlaşan bebekayı paketleri (babymoon) sayesinde doğum ...
Sıra dışı İngiliz İstanbul'da
Farklı ve özgür tasarımlarıyla ilgi çeken bir İngiliz markasının yeni koleksiyonu, Türkiye'de de satılmaya başlandı. ...
Hayvanları ormana bırakarak insan sağlığıyla oynuyorlar
Eskiden sokak ortasında itlaf edilen sokak hayvanları, artık ormanların ücra köşelerine atılıyor. ...
Teknoloji
MySpace Türkiye'ye geliyor
Dünyadaki en geniş katılımlı sosyal iletişim sitelerinden olan MySpace, hafta içi Cuma günü hiçbir duyuru yapmadan ...
Telefon yetmedi 700 bin fotoğraf makinesi aldık
Ayda 500 bin kameralı cep telefonu aldık. Yetmedi, fotoğraf çekme tutkumuzu 2007'de 700 bin dijital fotoğraf makinesi ...
Microsoft, ofisleri 'Biri bizi gözetliyor' evlerine çeviriyor!
İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, Microsoft'un bir tür "ofis casusu" ürettiğini, geliştirilen yazılımla ofis ...