Bulguru ayıklayın, yıkadıktan sonra bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 30 dakika bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın, robottan geçirin. Tavuk etini bulgura karıştırıp; zeytinyağı, dövülmüş ceviz, tahin, kimyon, karabiber, sarmısak, tuz ve salçayı koyun. İyice yoğurun ve yuvarlak köfteler yapın. Susama bulayarak servis tabağına dizin. Kıvırcık salata ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler* 500 gr. ince bulgur
* 500 gr. tavuk eti
* 1 kaşık salça
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak
* Kimyon
* Karabiber
* Tuz
* 2 çorba kaşığı susam
Yayın tarihi: 16 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/16/gny/haber,E8895EC981734546B2B5676BE9BC037B.html
Tüm hakları saklıdır.