kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Baharatlı lokmalar

Margarini eritip soğutun. Bütün malzemeleri ekleyerek ne sert, ne yumuşak, normal kıvamda bir hamur elde edin. Erik büyüklüğünde koparın, yuvarlayın ve üstüne bastırmadan tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.

Malzemeler
*
1 paket margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı tahin
* 3 tatlı kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* Kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Çörek otu
* Susam
* Kırmızı toz biber
* Yeşil toz fıstık
* 1 kahve fincanı kuru üzüm