Soğan, zeytinyağı, ıspanak, tuz ve karabiberi karıştırarak iç hazırlayın. 1 su bardağı tahini sütle çırpın. Yufkaları 4 eşit parçaya kesin, üzerine sos sürün. Hazırladığınız içten koyarak sigara böreği gibi sarın. Tepsiye dizin, üzerine sos sürerek orta ısılı fırında pişirin.
MALZEMELER * 6 adet yufka
* 2 su bardağı ıspanak (püre)
* 2 adet soğan
* Tuz, karabiber
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
Sos:
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı süt
Kızartma dolması Sebzeleri küp küp doğrayıp kızartın. Bir süzgece alıp, yağını süzün. Dolmalık biberleri ayıklayın, fırında közleyin. Domates, maydanoz, taze soğanı incecik doğrayın, yarısını kızaran sebzelerle karıştırın. Kızarmış sebzeleri közlenmiş biberlere doldurun. Servis tabağına alın, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kalan domatesli salata ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gr. dolmalık biber
* 1 adet kabak
* 1 adet patlıcan
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet biber
* 2 adet domates
* 2 sap taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
Varta Varta Doğranmış soğanı yağda soteleyin, salçayı ilave edin. 1-2 kez çevirdikten sonra fasulyeleri ekleyin. 2 bardak su koyarak 10 dakika pişirin. Tahin, limon suyu, sarmısak ve tuzu ilave edin. Kıvamı koyu olursa bir kahve fincanı su ilave edin. Servis tabağına alın, zeytinyağı ile pul biberi ısıtın üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı limon suyu
* 1 kaşık salça
* 2 adet soğan
* 3 diş sarmısak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* Tuz
Yayın tarihi: 15 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/15/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.