kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jane Fonda ilk Oscar’ını Klute filminde bir hayat kadınını canlandırdığı Bree Daniel rolü ile aldıktan sonra, ikinci Oscar’ını da başrollerini Jon Voight ile paylaştığı Eve Dönüş ile kazandı.

Tek adayım Hillary Clinton

16.12.2007
- Seçimlerde kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?
- (Bağırarak) Hillary Clinton! Ben her zaman Demokrat Parti'ye oy verdim. Benim babam da (Henry Fonda) hep demokrat partiye oy verirdi. Üstelik bir kadın başkanın Amerika'ya çok yararlı olacağını düşünüyorum. Hillary'nin seçileceğinden eminim.

- Irak'taki savaş hakkında düşünceniz nedir?
- Karşıyım tabii ki. Yapılmaması gereken bir savaştı, bir felakete doğru gidiyor. Vietnam'la farkları mı? Farkları da var, benzerlikleri de... Bugün profesyonel bir ordu var ancak fakirlerin mecburi askerliği söz konusu. Geleceği olmayan fakir, göçmen çocukları Irak'a gidiyor. Vietnam'da CNN yoktu, ancak gazete ve televizyonlar olanı biteni daha özgürce anlatıyordu. Bugün resmi medyadan çok, bloglar ve belgeseller bize gerçeği anlatıyor.

- Babanızla beraber çevirdiğiniz On Golden Pond (1981) bir vefa borcu muydu? Henry Ford bu filmle hayatının tek Oscar'ını aldı.
- (Gözleri dolarak) Babamla her zaman zor bir ilişkim oldu. Bu filmi asla unutmayacağım. Hayatımızın, ilişkimizin yansımaları vardı. Heyecan verici, duygusal, zor bir filmdi. Babam Oscar'ı kazandığında almaya ben gittim, gidemeyecek kadar hastaydı. Zaten birkaç ay sonra da öldü.

- Hollywood'da Jane Fonda'nın bir mirasçısı var mı?
- Pek çok başarılı oyuncu var, ancak film yapma şekli değişti. Paparazziler 'şöhret' diye, bir kez bile film yapmamış genç kızların peşinden koşuyor. Bir isim veremem gerçekten.