kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Karanlığa tükürüyorlar'

ANKARA
Partisinin il başkanları toplantısında muhalefete yüklenen Erdoğan, "Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var. Dikkat edin, çözüm üretmek diye bir derdi olmayanlar var, sadece karanlığa tükürüyorlar, karanlığa taş atıyorlar" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'de huzur ve istikrarın dalga dalga yayılmasından rahatsız olanların kirli oyunlarını hep birlikte izlediklerini belirterek, "Hiç kimse kendini boş umutlara kaptırmasın. Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, bin yıllık kardeşlik ruhunu biz kurda kuşa yem etmeyiz" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen siyasetçiler olduğunu belirterek "Bunlar sadece karanlığa tükürüyorlar, karanlığa taş atıyorlar" diye konuştu. Partisinin il başkanları toplantısında Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısına işaret ederek, terör örgütüne meydan okuyan Erdoğan, şunları söyledi: "Huzur ve istikrarın bu ülkenin her yanına dalga dalga yayılmasından rahatsız olanların kirli oyunlarını da hep birlikte izliyoruz. Birlikte yaşama irademiz her zamankinden çok daha güçlenmiştir. Kim Türkiye'nin huzur ve istikrarının pamuk ipliğine bağlı olduğuna düşünüyorsa gaflet uykusundadır."

'YARALARIMIZI SARARIZ'
Türkiye'nin medeniyet yolundan dönmeyeceğini vurgularken, terör örgütünün eylemlerini "Son çırpınışlar da fayda etmeyecek" diye niteleyen Erdoğan, "Yaralar alırız, yaralarımızı millet olarak, bir bütün olarak, dost olarak, kardeş olarak asırlardır sardığımız gibi sarar yolumuza devam ederiz. Türkiye'nin büyük zenginlikleri vardır, en büyük zenginliği en büyük gücü bu sarsılmaz millet olma bilincidir. Bunu herkes iyi bilmelidir" diye konuştu. Erdoğan, isim vermeden muhalefete yüklendi ve şöyle dedi: "Türkiye'nin kalkınmasını ve istikrarını sürdürmesini istemeyenlerin varlığı aşikardır. Bırakın vatandaşları, şu anda siyaset yapanlar bunların içinde, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var. Çözüm üretmek diye bir derdi olmayanlar var, sadece karanlığa tükürüyorlar, karanlığa taş atıyorlar."

'DİYARBAKIR ÇÖP KOKUYOR'
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır ile ilgili izlenimlerini AK Parti'li il başkanlarına anlatırken, DTP'li Osman Baydemir'in başkanlığını yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin belediyecilik anlayışını sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Diyarbakır'a gittik, çöpler sokağın ortasında. Çöp yığınından, kokusunda geçemiyorsunuz. İdeolojik tavır aldılar, amaçları belediyecilik değil. Buraları alalım, o zaman görsünler belediyecilik nasıl yapılıyor" dedi. Erdoğan, yerel seçimlerde Diyarbakır, Tunceli, Şırnak ve Batman belediyelerini almaları gerektiğini söyledi.