Unu tencereye koyun, çok kısık ateşte, yağsız olarak 45 dakika kavurun. Suyu, sütü ve pekmezi iyice karıştırarak eritin. Kavrulan una soğuk olarak dökün. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Fıstıkları bir tatlı kaşığı yağla tavada pembeleştirip, helvaya ilave edin. Bir çorba kaşığını ıslatın, helvadan kaşık kaşık alarak servis tabağına dizin.
MALZEMELER 8 kişilik * 2 su bardağı un
* 2 su bardağı pekmez
* 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı su ve süt
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yayın tarihi: 5 Ocak 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/05/gny/haber,C053E055F6084BE082ABF9533079374F.html
Tüm hakları saklıdır.