kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BİRLİKTE TABURCU OLDULAR... Gills Mills, böbreğini veren erkek kardeşi ile birlikte hastaneden taburcu oldu ve çocuklarına kavuştu.

Kardeşleri böbrek dayandıramıyor

DIŞ HABERLER
Böbrek hastası olan İngiliz Gill Mills, iki kardeşinin 20 yıl arayla böbreklerini vermesi sayesinde hayatta kaldı..
İngiltere'de yaşayan Gill Mills isimli kadına (45), 24 yıl önce nefrotik sendrom teşhisi konuldu. Mills, 20 yıl arayla iki kardeşinin böbreklerini vermesi sonucu hayatta kalabildi. Böbreklerin karşı karşıya olduğu bu rahatsızlık sonucu idrar yoluyla fazla albümin kaybı yaşayan Mills, 25 yaşına gelinceye kadar ilaç tedavisi gördü. Ancak yavaş yavaş böbrekleri iflas etmeye başladı ve 25 yaşının sonuna geldiğinde doktorları taarfından, böbrek nakli yapılmaması halinde hayatını kaybedebileceği söylendi. Genç kadının imdadına yetişen kız kardeşi Janice, böbreklerinden birini vererek ablasının hayatını kurtardı.

20 YIL SONRE YENİDEN...
Tek böbreğiyle 20 yıl sorunsuz yaşayan Mills'in hayatı kasım ayında bir kez daha karardı. Böbrek yetmezliği teşhisiyle hastaneye kaldırılan kadına, tek kurtuluşunun böbrek nakli olduğu söylendi. Mills'in imdadına bu kez yetişen ise erkek kardeşi Steven oldu. Onun verdiği böbrek ile bir kez daha hayata dönen Mills, "Kardeşler her zaman değerli ve önemlidir. Ancak benim iki kardeşime karşı hissettiklerim çok daha farklı. Onlar olmasaydı şu an hayatta bile olmayacaktım" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları