kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak yer yer donarken, Erzincan'da alabalık üretim çiftliğindeki balıklar donan suda telef oldu.

Kızılırmak dondu

SABAH
Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklığı, bugün batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta 4 ila 6 derece azalacak. Önümüzdeki beş günde en düşük gündüz sıcaklıkları İstanbul'da 3, Ankara'da -2 ve İzmir'de 6 derece; en düşük gece sıcaklıkları ise İstanbul'da -2, Ankara'da -8 ve İzmir'de 0 derece olacak. Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç ve Doğu Anadolu'da kar ve karla karışık yağmur, Karadeniz ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur bekleniyor. Yarın da aynı hava sistemi devam ederken hafta sonu batı bölgelerinde hava açacak.

* Trakya'da kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

* Sivas'ta Kızılırmak'ın özellikle göl görünümünü andıran bölümleri tamamen buz örtüsü ile kaplanırken akıntının yoğun olduğu kısımlar ise kısmen buz tuttu.

* Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 28, Kars'ta 23, Ağrı'da 21, Erzurum'da 20, Erzincan 10, Iğdır'da 9 derece oldu.

* Erzincan'a 6 kilometre uzaklıkta bulunan Erbal A.Ş alabalık üretim çiftliğinde, doğal havuzların buz tutması sonucu 2 bin alabalık 10 santim kalınlığındaki buzun altında telef oldu.
Haberin fotoğrafları